ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αδιανόητο! Γιατί οι καταναλωτές πλήρωσαν 600 εκατομμύρια φέσι για ρεύμα που δεν κατανάλωσαν

1 min read

Τι άλλο θα πληρώσουν πια οι καταναλωτές; – Δυσοίωνες οι προβλέψεις και για τη νέα χρονιά

Εκτός από την ασυδοσία στην κερδοσκοπία του ηλεκτρικού ρεύματος, που επιτρέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος που προκαλούν ίλιγγο στους οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής για το έτος 2021 οι πολίτες πλήρωσαν 600 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δεν έχουν καταναλώσει. Ο λόγος; Τα φέσια των παρόχων για τις απώλειες που προκύπτουν από το δίκτυο διανομής ενέργειας αλλά και από τις ρευματοκλοπές!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για την χρονιά που πέρασε, οι  καταναλωτές το 2021 πλήρωσαν 391 εκατομμύρια ευρώ για ρεύμα το οποίο δεν έχουν καταναλώσει, και  αφορά τις απώλειες που προέκυψαν από το πεπαλαιωμένο δίκτυο διανομής και αφορούν το 9,87% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Αντίστοιχα πλήρωσαν 209 εκατομμύρια ευρώ για τις ρευματοκλοπές που αντιστοιχεί στο 4,47% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Όπως διαφαίνεται, έπονται και χειρότερα για το έτος 2022 καθώς εκτιμάται ότι εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές  ενέργειας οι καταναλωτές θα πληρώσουν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ  εξαιτίας των ίδιων παραγόντων. Των απωλειών ρεύματος από το μη καλά συντηρημένο δίκτυο αλλά και των ρευματοκλοπών.

Και για τους δύο παράγοντες η κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί καθώς δεν προχωράει σε καμία ουσιαστική λύση για την σωστή συντήρηση του δικτύου ούτε φυσικά έχει προνοήσει για σχέδιο το οποίο θα εμποδίζει την δολιότητα των μπαταχτσήδων.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.