ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αδιανόητες δηλώσεις Ν.Κοτζιά: «Μεταφυσική έννοια ο όρος Μακεδονία – Θέλουμε έντιμο συμβιβασμό»

1 min read

Σε αδιανόητες δηλώσεις προχώρησε πριν από λίγο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια  κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σκοπιανό ομόλογό του N. Dimitrov.

Ο Ν.Κοτζιάς υποστήριξε ότι η ονομασία αλλά και τα ιστορικά δικαιώματα που απορρέουν από την ονομασία «Μακεδονία» είναι «μεταφυσικά»(!) και ότι η Ελλάδα αυτό που επιδιώκει είναι ένας «έντιμος» συμβιβασμός και όχι υπεράσπιση των ιστορικών δικαίων της.

Θέσεις που για πρώτη φορά διατυπώνονται από Έλληνα αξιωματούχο και δη υπουργό Εξωτερικών και δείχνουν πρόθεση ταχείας εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στη σκοπιανή πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Κοτζιάς είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου:

«Η Ελλάδα βγαίνει σήμερα από την οικονομική της κρίση. Πιστεύω, προσωπικά, ότι για να έχει την οικονομική ανάπτυξη που όλοι θέλουμε, χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλης της περιοχής, χρειαζόμαστε την ένταξη όλης της περιοχής στους διεθνείς οργανισμούς που θέλουν οι χώρες γείτονές μας. Και πιστεύουμε σε έντιμους συμβιβασμούς.

Σε έναν έντιμο συμβιβασμό, μακρόχρονα έχουν να κερδίσουν και οι δύο πλευρές. Σε έναν έντιμο συμβιβασμό, όχι σε ένα σάπιο που λέω εγώ, αλλά σε έναν έντιμο, θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος χαμένος.

Αλλά, ασφαλώς, σε έναν συμβιβασμό -και αυτό αφορά και την Ελλάδα που θέλει έναν έντιμο συμβιβασμό- δεν μπορείς σε αυτόν να πάρεις όλα όσα έχεις στο νου σου, ή μεταφυσικά πιστεύεις.»

Παράλληλα το ΥΠΕΞ προχώρησε και σε μια σκληρή ανακοίνωση αναφορικά  αναφορικά με πληροφορίες για διάθεση εκ μέρους των Σκοπίων αλλαγής αλυτρωτικών όρων του συντάγματός τους.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται:

«Ουδεμία διπλωματική ή άλλη ελληνική πηγή ισχυρίστηκε ότι η σκοπιανή πλευρά δήλωσε διατεθειμένη για ορισμένες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας. Η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί σκόπιμη προβοκάτσια από την πλευρά όποιου μέσου διακίνησε την συγκεκριμένη πληροφορία.»

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.