ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Αδειασμα» Πλεύρη στον Μητσοτάκη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

1 min read

«Για τον Πλεύρη ο ορισμός είναι ότι όσοι πέθαναν εκτός ΜΕΘ, δεν χρειάζονταν να είναι σε ΜΕΘ!»

Να προσπαθήσει να πείσει τους τηλεθεατές του Σκάι ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να πεθαίνουν οι άνθρωποι εκτός ΜΕΘ επιχείρησε ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του. Με αφορμή το έγγραφο-φωτιά του ΕΟΔΥ στο οποίο αναφέρεται ότι πάνω από 16.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, για τις οποίες η κυβέρνηση θεωρούσε ότι ήταν «σπατάλη» να προχωρήσει σε ενίσχυσή τους, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι δεν χρειάζονταν να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ!

Τις δηλώσεις του σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη σε ανάρτησή της:

«Ο ορισμός του Πλεύρη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ:

«Ο ορισμός είναι ότι όσοι πέθαναν εκτός ΜΕΘ, δεν χρειάζονταν να είναι σε ΜΕΘ! Ο ορισμός είναι οι άνθρωποι να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ!»

Τάδε έφη ο Πλεύρης σήμερα στον ΣΚΑΙ για τους 16.000 θανάτους εκτός ΜΕΘ και το έγγραφο του ΕΟΔΥ!» έγραψε. 

Μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης «άδειασε» πανηγυρικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος υποστήριζε από το βήμα της Βουλής ότι όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ίδια φροντίδα με εκείνους που βρίσκονται εντός:

«Για να μπει κάποιος στη ΜΕΘ πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Ωστόσο και γι’ αυτό δώσαμε τα στοιχεία γιατί πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Ωστόσο, όταν πιέζεται ένα σύστημα προφανώς υπάρχουν και αναμονές εκτός ΜΕΘ στις αναμονές εκτός ΜΕΘ γινόταν η καλύτερη δυνατή διασωλήνωση που μπορούσε να γίνει, όχι βέβαια σε συνθήκες ΜΕΘ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.