ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αχαΐα Πάνω από 200 υγειονομικοί αναμένεται να απολυθούν τον Απρίλιο

1 min read

Βρίσκονται εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες σε αναστολή εργασίας, αλλά τα κενά δεν έχουν καλυφθεί με νέες προσλήψεις

Με το που τελειώσει ο Μάρτιος και μπει ο νέος μήνας περίπου 15.000 υγειονομικοί, που εργάζονται σε δομές της δημόσιας υγείας και στα νοσοκομεία, αναμένεται να απολυθούν, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί. Από αυτούς οι 10.000 δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και οι 5.000 βρίσκονται σε αναστολή.

Να σημειωθεί ότι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας τουλάχιστον πέντε μήνες, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, χωρίς όμως τα κενά να έχουν καλυφθεί με νέες προσλήψεις. Η απόφαση απόλυσης θα ισχύσει και για όσους δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τον πλήρη εμβολιασμό τους, δηλαδή και τις δύο δόσεις.

Μόνο στην Αχαΐα πάνω από 200 υγειονομικοί αναμένεται να απολυθούν οριστικά μετά την 31η Μαρτίου. Πρόκειται κυρίως για βοηθητικό προσωπικό, δηλαδή για εργαζόμενους που προέρχονται από διάφορες δομές δημόσιας υγείας.

Μέρος των εργαζομένων που είχαν βγει σε αναστολή πείστηκαν και εμβολιάστηκαν, έχοντας ήδη επιστρέψει στην εργασία τους. Όμως το πρόβλημα που θα προκύψει με τις απολύσεις όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα είναι μεγάλο και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ που συνεχίζει να πιέζεται. Το τι θα πράξει η κυβέρνηση και το αρμόδιοι υπουργείο Υγείας παραμένει ακόμη άλυτος γρίφος…

Δημοσίευση στα Social Media