ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά η υποβολή των ειδικών δηλώσεων τέλους ταξινόμησης

1 min read

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται πλέον οι ειδικές δηλώσεις τέλους ταξινόμησης οχημάτων. Με ανακοίνωσή της, η ΑΑΔΕ αναφέρει τη διαδικασία που θα ακολουθείται από τους υπόχρεους.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ


“Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται πλέον τα υποστηρικτικά έγγραφα της Ειδικής Δήλωσης, που υποβάλλεται στα Τελωνεία για τη βεβαίωση και είσπραξη του τέλους ταξινόμησης, τα οποία απαιτούνται για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των αυτοκινήτων οχημάτων.


Σύμφωνα με την Αρχή, αυτό ορίζεται με την Απόφαση Α.1203, η οποία υπογράφηκε από τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργο Πιτσιλή, και είναι προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, απλουστεύοντας και επιταχύνοντας τη διαδικασία προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, ο υπόχρεος για την καταβολή του τέλους ταξινόμησης θα υποβάλλει ηλεκτρονικά, μαζί με το τελωνειακό παραστατικό θέσης σε ανάλωση του οχήματος, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας, καθώς και τη Δήλωση Εξοπλισμού και Αξίας (Δ.Ε.Α.), στην οποία θα δηλώνεται η βασική τιμή λιανικής τιμής πώλησης προ φόρων και του τυχόν έξτρα εξοπλισμού, όπως αυτή αναγράφεται στον δημοσιευθέντα τιμοκατάλογο.

Οι αρμόδιες Τελωνειακές Περιφέρειες θα έχουν την δυνατότητα να αντλούν τα στοιχεία αυτά ηλεκτρονικά, μέσω του Icisnet, και να επαληθεύουν την ορθότητα της δηλούμενης από τον υπόχρεο αξίας, προκειμένου εν συνεχεία να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης του τελωνισμού των οχημάτων”.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.