ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΑΑΔΕ: Αυτόματα θα γίνεται ο έλεγχος για τα εισοδήματα για όσους δικαιούνται επιδόματα

1 min read

Σε εφαρμογή τίθεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η πρώτη διασύνδεση μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Από την ερχόμενη Παρασκευή, τα πληροφοριακά συστήματα των δύο αρχών θα επικοινωνούν online μεταξύ τους, απαλλάσσοντας τους συναλλασσόμενους πολίτες από τη γραφειοκρατία. Σε πρώτη φάση η ΗΔΙΚΑ θα «βλέπει» αμέσως τα εισοδήματα των πολιτών που καταθέτουν αιτήματα για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Η νέα διαδικασία διασύνδεσης μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης, έρχεται να επιταχύνει τη μέχρι τώρα πρακτική, η οποία οδηγούσε σε σημαντικές καθυστερήσεις κατά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, η εφαρμογή για το ΚΟΤ θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00, λόγω της εκκαθάρισης των μέχρι τώρα αιτήσεων, που γίνεται με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018. Για τον ίδιο λόγο, η εφαρμογή του ΚΟΤ (Α και Β) δεν θα δέχεται αιτήσεις έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00.

Δημοσίευση στα Social Media