ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Α.Γεωργιάδης Την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν μουσική σε εστίαση, φροντιστήρια πολυμελείς δεξιώσεις

1 min read

O Υπουργός Ανάπτυξης προκατέβαλε τις «αποφάσεις» των λοιμωξιολόγων και ουσιαστικά ανακοίνωσε από σήμερα ποιες δραστηριότητες θα αρχίσουν να ανοίγουν από την επόμενη εβδομάδα.

«Στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγει δελτίο τύπου από το υπουργείο Ανάπτυξης που να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις», είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος για τα φροντιστήρια, εκτίμησε ότι θα δοθεί αυτή την εβδομάδα το πράσινο φως να ανοίξουν (παρότι σε λίγες ημέρες τελειώνει η σχολική χρονιά και ξεκινούν οι Πανελλήνιες).

Για γυμναστήρια είπε ότι υπάρχει συζήτηση επιπλέον χρηματοδότησης: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακακη για να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στα γυμναστήρια, καθώς θα αργήσουν να λάβουν χρήματα από τους πελάτες τους, λόγω των συνδρομών που έχουν παγώσει. Είναι νωρίς να γίνουν ανακοινώσεις και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να έχουμε περισσότερες πληροφορίες».

Σε ότι αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις, δήλωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα δοκιμαστεί η πλατφόρμα για την επιδότηση, με στόχο να λειτουργήσει τη μεθεπόμενη.

Για τους εμβολιασμούς και συγκεκριμένα τη Σάμο, όπου διεκόπη το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» λόγω πολύ χαμηλής προσέλευσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «αδιανόητο» ένα νησί να έχει κάτοικους «που αρνούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αυτή η είδηση θα αναπαραχθεί στο εξωτερικό και θα βλάψει την εικόνα του νησιού».

Κάλεσε όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κύθνου, όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει στο 90%. «Μέχρι στιγμής η Κύθνος αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμός», σχολίασε ο Υπουργός, ενώ είπε ότι «αν όλοι αύριο πήγαιναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.