ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η έρευνα της Total και η συμφωνία με την Αίγυπτο – Περίεργες συμπτώσεις…

1 min read

Σύμπτωση; Αρχές Ιουλίου ο υπεύθυνος έρευνας της Τοtal ανακοινώνει ότι υπάρχουν αποδεδειγμένα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου Νότια της Κρήτης! Και ένα μήνα μετά γίνεται η συμφωνία με την Αίγυπτο, με την οποία το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κοιτασμάτων, η λεκάνη του Ηροδότου, παραχωρείται…!

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Σταύρου Λυγερού της 15ης Ιουλίου 2020, σχετικά με το θέμα: 

“Πιάνει δουλειά η Total στην Κρήτη Οι γεωπολιτικές επιπτώσεις – SLpress.gr: 15 Ιουλίου 2020 – Φώσκολος Αντώνης, Ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και Ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά

“Στις 7 Ιουλίου ο υπεύθυνος έρευνας υδρογονανθράκων για τις περιοχές της Κασπίας και Νότιας Ευρώπης της TOTAL Bernard Clement είχε μια σημαντική συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Αριστοφάνη Στεφάτο.

Στη συνάντηση αυτή τους παρουσίασε: Πρώτον, το χρονοδιάγραμμα των τρισδιάστατων γεωφυσικών ερευνών, 3D, που θα αρχίσουν δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης το φθινόπωρο και θα τελειώσουν τον Μάρτιο του 2021. Δεύτερον, τη βάσιμη αισιοδοξία για εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Η σημασία της βάσιμης αισιοδοξίας για εντοπισμό υδρογονανθράκων σε θαλάσσιο βάθος άνω των 2500 μέτρων σημαίνει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι μεγάλα …

Τα κοιτάσματα εκτιμάται, από τους Γιάννη Μπασιά και Ηλία Κονοφάγο ότι έχουν 2.5 τρισ. Μ3 φυσικού αερίου (88,287 τρις κυβικά πόδια). Προσωπικά νομίζω ότι είναι περισσότερα τα αποθέματα λόγω της έκτασής των κοραλλιογενών υφάλων. Ίδωμεν. Η αξία αυτών των αποθεμάτων με μία τιμή των $ 8/1000 κυβικά πόδια μας λέει ότι η αξία των αποθεμάτων είναι 706,3 δισ. δολ.”

Ως γνωστόν, λίγες μόλις ημέρες μετά υπεγράφη η συμφωνία με την Αίγυπτο, με την οποία η Κρήτη έχει μειωμένη ΑΟΖ και το μεγαλύτερο μέρος των κοιτασμάτων παραχωρείται…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.