ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ένταση στα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα κατά του πολυνομοσχεδίου (εικόνες & βίντεο)

1 min read

Με τρία διαφορετικά συλλαλητήρια αντιδρούν οργανώσεις και συνδικάτα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή, ενόψει του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, στο οποίο θα εκτιμηθεί η πορεία πλήρωσης των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου ενώ  στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες, μπογιές και πυροσβεστήρες στους αστυνομικούς μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ την ίδια ώρα αντιεξουσιαστές άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να πλησιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να πετάξουν εναντίον τους, κόκκινες μπογιές.

Μαζική διαδήλωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ομονοίας και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία, το ΠΑΜΕ καλεί σε «μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό». «Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Στις 18:00, ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια αντίστοιχα, σε δύο διαφορετικές πορείες, ενώ την ίδια ώρα περίπου 300 αντιεξουσιαστές και αναρχικοί είχαν ραντεβού στα Προπύλαια, ξεκινώντας την πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Όλες οι πορείες θα καταλήξουν στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή με το κέντρο να είναι κλειστό, ενώ η αστυνομική παρουσία είναι πολύ έντονη.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.