ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη Η Βουλή της Αιγύπτου έδωσε «πράσινο φως» για αποστολή στρατευμάτων

1 min read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη καθώς η Βουλή της Αιγύπτου έδωσε το «πράσινο φως» για αποστολή στρατευμάτων στην περιοχή.

Ηαπόφαση ελήφθη σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Αλί Αμπντελαάλ σε δημοσιογράφους, χωρίς να δώσει όμως πολλές λεπτομέρειες.

Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι βουλευτές συζήτησαν το θέμα της Λιβύης και ότι έδωσαν στον Αιγύπτιο πρόεδρο εντολή για επέμβαση στον λιβυκό πόλεμο.

Νωρίτερα, ωστόσο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν για την ανάγκη διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη και την αποφυγή κλιμάκωσης μεταξύ των δυνάμεων που πολεμούν εκεί, όπως ανέφερε η προεδρία της Αιγύπτου.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε την περασμένη εβδομάδα το Κάιρο δεν θα παραμείνει αδρανές απέναντι σε αυτό που χαρακτήρισε ως απειλή για την ασφάλεια της Αιγύπτου και της Λιβύης και ότι οποιαδήποτε επέμβαση στη Λιβύη θα απαιτούσε την έγκριση του κοινοβουλίου, το οποίο κυριαρχείται από τους υποστηρικτές του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.