ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
3 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βloomberg: «Εντός του προγράμματος των F-35 και το 2022 οι τουρκικές εταιρείες» – Η Άγκυρα αποχωρεί… μένοντας

1 min read

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, το πρόγραμμα των F-35 θα συνεχίσει να εξαρτάται από ττην τουρκική βιομηχανία για την παραγωγή βασικών εξαρτημάτων των μαχητικών αεροσκαφών έως το 2022, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του Πενταγώνου.

Η Τουρκία εξακολουθεί να μην παραλαμβάνει τα F-35 μετά την αγορά των S-400 από τη Ρωσία αλλά ο Mike Andrews, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υπενθύμισε την απόφαση που ελήφθη για την Τουρκία στα τέλη του 2019 “για να τιμήσει τις υπάρχουσες συμβατικές υποχρεώσεις και να αποδεχτεί την παράδοση ανταλλακτικών που ήταν ήδη σε παραγωγή. ”

Ο Andrews πρόσθεσε ότι εναλλακτικές λύσεις “έχουν βρεθεί για όλα τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται στην Τουρκία”.

Τουρκικές εταιρείες παράγουν περίπου 1000 από τα εξαρτήματα του F-35.

Eίναι η πρώτη δημόσια επιβεβαίωση του αμερικανικού ΥΠΑΜ ότι η διακυβέρνηση Τραμπ «μαλάκωσε» την δέσμευσή της να εκδιώξει την Τουρκία από το πρόγραμμα του μαχητικού μέχρι τον Μάρτιο του 2020 (κάτι που δεν έγινε τελικά) λόγω της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400.

«Το F-35 δεν μπορεί να συνυπάρξει με μια ρωσική πλατφόρμα συλλογής πληροφοριών η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να γίνουν γνωστές οι προχωρημένες ικανότητές του» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στις 17 Ιουλίου του 2019.

Αν και η Τουρκία έχει απαγορευθεί να αγοράσει το αεροπλάνο της Lockheed Martin Corp., ο αντισυνταγματάρχης Mike Andrews, εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε: «Πάρθηκε μια απόφαση πέρσι να τιμήσουμε τις υπάρχουσες συμφωνίες και να αποδεχθούμε την παράδοση εξαρτημάτων που ήδη είχαν συμφωνηθεί βάση συμβολαίου για να αποφύγουμε κοστοβόρες και άχρηστες ποινικές ρήτρες».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως τουλάχιστον μέχρι το 2022 η Τουρκία βρίσκεται εντός του προγράμματος του F-35 και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί μέχρι τότε.

Μέχρι τότε η Άγκυρα ακόμα αποχωρεί αλλά ακόμα μένει στο πρόγραμμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.