ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
5 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς θα δηλώσουν οι εργοδότες το Δώρο Πάσχα Eγκύκλιος του ΕΦΚΑ

1 min read

Εκδόθηκε η εγκύκλιος που ορίζει τον τρόπο δήλωσης του Δώρου Πάσχα που πρέπει να πληρώσουν οι επιχειρήσεις έως το τέλος του τρέχοντος μήνα. Τι θα γίνει με τις εισφορές. Ποιες επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλλουν νέο Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων.

Συμπληρωματική Αναλυτική Περιοδική Δήλωση μισθολογικής περιόδου μηνός Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλουν έως τις 10 Ιουλίου 2020 οι επιχειρήσεις, προκειμένου να δηλώσουν την πληρωμή του Δώρου Πάσχα.

Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ ξεκαθαρίζει ότι ανεξάρτητα από το πότε καταβλήθηκε το Δώρο, καθώς λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση κατά την πρώτη φάση της κρίσης του κορονοϊού, προβλέφθηκε η δυνατότητα καταβολής του έως το τέλος Ιουνίου, θα καταχωριστεί στις μισθολογικές καταστάσεις Μαΐου. Η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις είναι η 10η Ιουλίου, καθώς το Δώρο Πάσχα θα πρέπει να έχει πληρωθεί σε όσους το δικαιούνται, το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου.

Όσο για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, η εγκύκλιος του φορέα ορίζει ότι οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν στους εργαζομένους όχι μόνο το σύνολο του επιδόματος εορτών Πάσχα, δηλαδή τόσο το ποσό που καλύπτεται από τον ίδιο τον εργοδότη, όσο και το ποσό που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θα αποδώσουν και τις οφειλόμενες για το σύνολο του επιδόματος, ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις στους οικείους φορείς. Στην περίπτωση τέλος, επιχειρήσεων που έχουν ήδη υποβάλλει το Δώρο Πάσχα, θα πρέπει να υποβάλλουν Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης, στην αρμόδια υπηρεσία μισθωτών του e-ΕΦΚΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.