ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Tεράστια ανατροπή για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ! Δημοψήφισμα για την ονομασία…

1 min read

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «LiveNews», με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η κυβέρνηση των Σκοπίων εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη χώρα για το ζήτημα της ονομασίας.

Όπως αναφέρθηκε, το ερώτημα που θα τεθεί στους Σκοπιανούς θα είναι αν επιθυμούν να αλλάξει το όνομα της χώρας προκειμένου να ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγο νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, η οποία διήρκησε περίπου τρεισήμισι ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Live News», δεν συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας, αλλά τα χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Σε ανακοίνωση του για τη συνάντηση, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί  συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών  και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος.

Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.