ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
6 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μέτρα για να σωθεί η τουριστική σεζόν – Στα «σκαριά» μείωση του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση

1 min read

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού ετοιμάζει η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στον βασικότερο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού των υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού βρίσκεται η μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών που σχετίζονται με την τουριστική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, βρίσκονται επί τάπητος φορολογικές ελαφρύνσεις στη διαμονή, στην εστίαση και τις μεταφορές για τη στήριξη του κλάδου, μέχρι να ανακάμψει ξανά η τουριστική ζήτηση. Οι περισσότερες εκτιμήσεις, άλλωστε, συγκλίνουν στο ότι ο ελληνικός τουρισμός αναμένεται να χάσει περίπου το 50% της δυναμικής του σε σχέση με πέρσι.

Τα μέτρα που προκρίνουν τα επιτελεία των δύο υπουργείων είναι η μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή σε 6% και του συνόλου της εστίασης στο 13% για τη φετινή τουριστική σεζόν, όπως και η αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης που επιβαρύνει τον πελάτη για το 2020.

Μείωση ΦΠΑ στο 6%

Ουσιαστικά η κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι έτοιμη να υιοθετήσει τις προτάσεις των φορέων του κλάδου. Ο ΣΕΤΕ έχει εισηγηθεί να ισχύσει από 1/6/2020 και για όσο χρόνο χρειαστεί να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος μείωση του ΦΠΑ της διαμονής στο 6%, όλης της εστίασης στο 13%, της υπηρεσίας του τουριστικού πακέτου στο 13%, των εγχώριων μεταφορών στο 13% και της παραμονής του θαλάσσιου τουρισμού στο 12%.

Ανάλογες προτάσεις κατέθεσε και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ζητώντας άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 6% στη διαμονή και στο 13% στην εστίαση με μακροπρόθεσμη ισχύ (τουλάχιστον τρία χρόνια), κατάργηση συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και αναστολή πληρωμής ενήμερων φορολογικών ρυθμίσεων σε ισχύ έως τον Ιούνιο του 2021.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.