ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ και δέος στα χρηματιστήρια Βυθίζονται στη δίνη του κοροναϊού

1 min read

Σε κλοιό μεγάλων πιέσεων βρέθηκαν σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές…

Εφιαλτική ήταν και η σημερινή ημέρα για τα ελληνικά χρηματιστήρια, καθώς σημειώνουν ιλιγγιώδη βουτιά, με όλα τα τεχνικά σημεία να σπάνε και με τις εβδομαδιαίες απώλειες να κυμαίνονται σε δυσθεώρητα ύψη.

Σε κλοιό μεγάλων πιέσεων βρέθηκε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά χάνοντας και τη «μάχη» των 800 μονάδων, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαΐου του 2019, στον απόηχο της ανακοίνωσης των νέων κρουσμάτων κοροναϊού και εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας, στις 768,83 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 5,24%. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 24ης Μαΐου 2019 (732,05 μονάδες). Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 2,472 δισ. ευρώ σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Η επέλαση, όμως, του κοροναϊού ρίχνει βαριά τη σκιά της κυρίως στις διεθνείς αγορές, όπου καταγράφονται τεράστιες απώλειες. Στη δίνη του Covid-19 βυθίστηκε η Wall Street, με τον Dow Jones να ανοίγει με πτώση 900 μονάδων και να εισέρχεται σε φάση διόρθωσης. Οι προειδοποιήσεις αναλυτών και επιχειρήσεων για τον αντίκτυπο σε οικονομία και εταιρικά κέρδη κλονίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, που στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν χάσει κεφαλαιοποίηση άνω των 3 τρισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones έκανε βουτιά 3,39%, έχοντας εισέλθει σε φάση διόρθωσης, έχοντας απομακρυνθεί 10% από τα ιστορικά υψηλά της 19ης Φεβρουαρίου. Σε διόρθωση και ο S&P 500 (3.067,65), όπως και οι ευρωπαϊκές μετοχές, που έχουν χάσει κεφαλαιοποίηση 300 δισ. δολαρίων. Βουτιά πάνω από 3% και για τον τεχνολογικό Nasdaq (8.794,39 μονάδες).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.