ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνένωση ΕΦΚΑ-ΕΤΕΑΕΠ για κύριες και επικουρικές συντάξεις

1 min read

Οργανωτική και διοικητική ενοποίηση ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο. Τι προβλέπει το σχέδιο Βρούτση για τον νέο ηλεκτρονικό υπερ-φορέα e-ΕΦΚΑ. Ποιες διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης «κλείδωσαν». Τι αλλάζει σε εισφορές και συντάξεις.

Το πράσινο φως να προχωρήσει η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση έλαβε χθες, από το υπουργικό συμβούλιο, το υπουργείο Εργασίας, με το υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου να κρύβει εκπλήξεις, καθώς προβλέπει την δημιουργία ενός υπερ-Φορέα ασφάλισης, του Ηλεκτρονικού Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), που θα προκύψει από τη οργανωτική και διοικητική ενοποίηση του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος ενιαίος φορέας, θα δημιουργηθεί μέσω της οργανωτικής και σε δεύτερη φάση της διοικητικής ενοποίησης του ΕΦΚΑ (κύρια ασφάλιση) και του ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ) και θα αφορά 381.379 εργοδότες, 1,4 εκατ. αυτοτελώς απασχολούμενους, σχεδόν 3 εκατ. μισθωτούς, 143.000 παράλληλα ασφαλισμένους μισθωτούς και μη μισθωτούς καθώς και 2,7 εκατ. συνταξιούχους. Θα έχει ενιαία δομή μεν, διακριτή όμως λογιστική διαχείριση για κάθε κλάδο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.