ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
2 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτο! Ιερωμένοι βιαστές διώκουν του ρεπόρτερ που τους «ξεσκέπασε»

1 min read

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη έχει βρεθεί ένας δημοσιογράφος στην Κολομβία εξαιτίας του βιβλίου που έγραψε -το οποίο είναι προϊόν της έρευνάς του για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ρωμαιοκαθολικούς ιερείς– και μολονότι το έργο του σώθηκε από τη λογοκρισία, δικαστής τώρα του ζητά να αποκαλύψει τη μία από τις πηγές του.

Ο Χουάν Πάμπλο Μπαριέντος, 37 ετών, ο συγγραφέας του βιβλίου «Dejad que los ninos vengan a mí» («Αφετε τα παιδία ελθείν προς με»), είναι θύμα αποπειρών λογοκρισίας και δικαστικού διωγμού, καταγγέλλει το Ιδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FLIP).

Το βιβλίο του Μπαριέντος κυκλοφόρησε την 1η Οκτωβρίου και έκτοτε άρχισε η δικαστική διαμάχη του, καθώς τρία από τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται, ανάμεσά τους δύο ιερωμένοι, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, απαιτώντας να ανασταλούν η εκτύπωση, η διαφήμιση και η εμπορική διάθεση του βιβλίου. Μία από τις προσφυγές προέβαλε ταυτόχρονα την απαίτηση ο δημοσιογράφος να αποκαλύψει τη μία από τις πηγές του, αξιώνοντας σε διαφορετική περίπτωση να του επιβληθούν «διοικητικές ή/και ποινικές κυρώσεις».

Οι ενάγοντες κάνουν λόγο για προσβολή της τιμής, της υπόληψης και της αξιοπρέπειάς τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.