ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
6 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τη νέα συμφωνία – Αποχώρησαν οι Κούρδοι, λένε οι ΗΠΑ

1 min read

Έπειτα από μαραθώνιες συνομιλίες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσαν κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξη τύπου την Τρίτη (22/10) ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την Συρία

Η Τουρκία διατηρεί την περιορισμένη ζώνη που κατέλαβε με τη στρατιωτική της επιχείρηση, ενώ Ρώσοι και Άσαντ αναλαμβάνουν τον έλεγχο των συνόρων στην υπόλοιπη βόρεια και ανατολική Συρία, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν τήρησαν πλήρως τις υποσχέσεις τους και πως η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει τα αναγκαία βήματα.

Τι συμφώνησαν Πούτιν-Ερντογάν για τη Συρία

«Τσάρος» και «σουλτάνος» συμφώνησαν για εκεχειρία και διορία 150 ωρών για να απομακρυνθούν οι Κούρδοι από τη βόρεια Συρία, αλλά και για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην οποία θα περιπολούν Ρώσοι και Τούρκοι.

Ο «τσάρος» έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη να βοηθηθούν περαιτέρω οι Σύροι πρόσφυγες να επιστρέψουν στο σπίτι τους, υπογραμμίζοντας ότι Ρωσία και Τουρκία βρήκαν καθοριστικές λύσεις για την κατάσταση στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.