ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
5 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο από τους Τούρκους – 51 παραβιάσεις και 5 εμπλοκές

1 min read

Νέο μπαράζ προκλήσεων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο Αιγαίο από την τουρκική αεροπορία με 51 παραβιάσεις και 5 «εικονικές αερομαχίες».

Η Τουρκική πολεμική αεροπορία μέσα σε μια ημέρα προχώρησε σε πάνω από πενήντα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης καθώς όλες οι παραβιάσεις έγιναν από τουρκικά μαχητικά F-16 που πέταξαν σε τέσσερις σχηματισμούς.

Έξι τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα ενώ σημειώθηκαν και πέντε dogfights (εικονικές αερομαχίες) με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα οκτώ τουρκικά F-16 σε τέσσερις σχηματισμούς τα οποία σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ προέβησαν σε 51 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR ΑΘηνών. Επίσης όπως αναφέρθηκε σημειώθηκαν και πέντε εμπλοκές με τα τουρκικά μαχητικά.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.