ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Συμφωνία των Πρεσπών διχάζει την ομογένεια στην Αυστραλία

1 min read

Αναταράξεις και στην ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία προκαλεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ενόψει και των μεγάλων παρελάσεων για την 25η Μαρτίου. Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ανδρέας Μπαλλής, ο οποίος με ανακοίνωσή του κάλεσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας Βασίλη Παπαστεργιάδη να ενημερώσει «έστω και τώρα» για το ποια είναι η θέση της στο μείζον αυτό εθνικό θέμα.

Στο τέλος Φεβρουαρίου η ομογένεια της Μελβούρνης, έστω και με οριακή πλειοψηφία, αποφάσισε να σταλούν προσκλήσεις στους Έλληνες βουλευτές για την παρέλαση.

Την περασμένη Πέμπτη ο Ανδρέας Μπαλλής σε ανακοίνωση που επίσης δημοσιεύτηκε στον Νέο Κόσμο ουσιαστικά χαρακτήριζε ανεπιθύμητους τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και τους βουλευτές που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Βέβαια, από τη θέση αυτή του προέδρου της Παμμακεδονικής φαίνεται να παίρνουν αποστάσεις και άλλα στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ενώ στην απάντηση του Βασίλη Παπαστεργιάδη τονίζεται ότι η Κοινότητα βοήθησε στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στη Μελβούρνη, έξω από το ελληνικό προξενείο, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί την ακραία ρητορική.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.