ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
7 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο ξεκινάει στα τέλη Οκτωβρίου ο «Πορθητής»

1 min read

Εν μέσω απειλών του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για έλεγχο της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο αναμένεται να αρχίσει ο «Πορθητής» την πρώτη του γεώτρηση στη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, το γεωτρύπανο «Πορθητής» της Τουρκίας θα ξεκινήσει γεώτρηση στη Μεσόγειο στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Υπενθυμίζεται πως ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς,  τόνισε χθες (8/10) ότι το Συμβούλιο είχε υποστηρίξει το δικαίωμα της Κύπρου για την εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων στην αποκλειστική της οικονομική ζώνη και είχε προειδοποιήσει την Τουρκία να απέχει από τριβές και απειλές στην περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή επαναλαμβάνοντας πως χωρίς την Τουρκία δεν πρόκειται να κινηθεί…τίποτα σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν διστάζει να ρίξει πάλι λάδι στην φωτιά…  σε μία κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό – αφού αναμένεται η έκθεση της κ. Λούτ, προκειμένου να καθοριστεί διάλογος για το θέμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.