ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
4 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Χοντραίνει το παιχνίδι» στην Κύπρο: Ναυτική βάση στην Αμμόχωστο χτίζει η Τουρκία

1 min read

Η ανακάλυψη πετρελαίου στην ΑΟΖ της Κύπρου έχει μετατρέψει το νησί, το οποίο μόνο από την τοποθεσία του έχει σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο, στην πιο «καυτή» περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Μέτα τις αποκαλύψεις ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν βάση στην Κύπρο και τη συμφωνία με τη Γαλλία για χρησιμοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων ,έρχεται δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας να ταράξει εκ νέου τα νερά.

Η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ αποκαλύπτει πως η Τουρκία επιθυμεί την δημιουργία ναυτικής βάσης στην Αμμόχωστο, μάλιστα αναφέρει πως το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει καταθέσει αίτημα στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας. 

Η Τουρκία χρειάζεται οπωσδήποτε ναυτική βάση στα κατεχόμενα, αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως πολλές χώρες (μεταξύ τους και η Ελλάδα) έχουν βάσεις στην Κύπρο.

Μάλιστα αναφέρεται πως σχεδιάζεται και αεροπορική βάση στα Κατεχόμενα.

Ο λόγος που η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει νέες βάσεις στην Κύπρο είναι για να ενισχύσει τη παρουσία της στην Αν.Μεσόγειο κι ακόμα περισσότερο στην Κυπριακή ΑΟΖ, στην οποία πιθανότατα να σχεδιάζει γεωτρήσεις στο μέλλον.

Ήδη το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» είναι έτοιμο για να σαλπάρει στην Αν.Μεσόγειο και να ξεκινήσει τη διαδικασία γεώτρησης, αν και άγνωστη παραμένει η τοποθεσία.

Με τον αυξανόμενο εξοπλισμό των Κατεχόμενων απομακρύνεται συνεχώς η λύση για το Κυπριακό καθώς πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς είναι η απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.