ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
2 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

State Department: Κλειστά τα τουρκικά στόματα αποχωρώντας…

1 min read

Καμία δήλωση δεν έκαναν τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας που βρέθηκαν στο State Department όπου συνάντησαν τον νούμερο 2 στην ιεραρχία Τζον Σάλιβαν, για να συζητήσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τις σχέσεις Ουάσιγκτον και Άγκυρας.

Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ. Όπως αναμενόταν, θέμα συζήτησης αποτέλεσε η κράτηση του Πρεσβυτεριανό πάστορα Άντριου Μπράνσον και άλλων Αμερικανών στην Τουρκία, καθώς επίσης και τα προβλήματα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν ουσιαστικά την Τουρκία για αντισυμμαχική συμπεριφορά.

 

 

Όπως έγινε γνωστό, εντός της ημέρας, η τουρκική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών (Treasury) όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους του, καθώς οι επιπτώσεις της διένεξης έχουν περάσει στο οικονομικό επίπεδο, με την επιβολή κυρώσεων εκατέρωθεν και τις αγορές να πιέζουν ασφυκτικά την τουρκική οικονομία.

Η ισοτιμία τουρκικής λίρας και δολαρίου βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο 1/5,5 έχοντας κλείσει στο 1/5,3 πολύ κοντά στο ιστορικό χαμηλό 1/5,4250. Οι ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι επανεξετάζουν την αδασμολόγητη πρόσβαση τουρκικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, αν και επιμένουν ότι δεν σχετίζεται με τη διένεξη.

 

 

Η Τουρκία εξαρτάται απόλυτα από τις διεθνείς αγορές για να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα και ο δανεισμός της έχει καταστεί δυσχερής, καθώς η τουρκική Κεντρική Τράπεζα, πιεζόμενη από τον Ερντογάν δεν προχωρά στην αύξηση των επιτοκίων που θα αντισταθμίσουν το ρίσκο και τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν οι δανειστές της Άγκυρας.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Ερντογάν έχει ως αποτέλεσμα και την ανεξέλεγκτη σχεδόν αύξηση του πληθωρισμού, ενώ οι προειδοποιήσεις για πολύ σοβαρότερη εκτροπή απευθύνονται από πολλές κατευθύνσεις, καθιστώντας πιο δύσκολο για τον Ερντογάν να «πουλήσει» στο εσωτερικό ακροατήριο τα περί διεθνούς συνωμοσίας για να πληγεί η Τουρκία.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.