ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
6 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο ΕΦΚΑ έχασε τα ένσημα 1.400 υπαλλήλων του ΟΤΕ!

1 min read



Το λάθος, συνεχίζει το έγγραφο, απεικονίστηκε μόνο στις αποδοχές, ενώ οι εισφορές που πλήρωνε ο ΟΤΕ αφορούσαν στους πραγματικούς μισθούς.

Το επίμαχο σημείο της υπόθεσης «OTE-gate» αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο της πρώτης σελίδας του εγγράφου όπου η εταιρία ενημερώνει τον ΕΦΚΑ αναφέροντας «δυσλειτουργία του συστήματος με αναβάθμιση του προγράμματος, αλλά το παραπάνω λάθος δεν εντοπίστηκε μέχρι πρόσφατα ούτε από τις υπηρεσίες μας ούτε από το ΙΚΑ (ΕΦΚΑ)».

Κατόπιν των ανωτέρω, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, επείγει η διόρθωση των εγγραφών «διότι έχει σταματήσει η έκδοση συντάξεων για πολλούς από τους πρώην εργαζομένους μας που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία.
Τονίζεται επίσης ότι «καθίσταται αδύνατος (σ.σ.: και χρονοβόρος) ο ουσιαστικός έλεγχος και η χειροκίνητη διόρθωση των (λανθασμένων) εγγραφών, λόγω του τεράστιου όγκου των δικαστικών αποφάσεων που πρέπει να αναζητηθούν, να διαβιβαστούν, να ερμηνευθούν και να ελεγχθούν από μέρους του ΙΚΑ».

Ακριβώς επειδή θα πάρει χρόνο (άγνωστο πόσο) για να ελεγχθούν μία προς μία οι λάθος εγγραφές σε μισθούς και εισφορές για 1.400 και πλέον υπαλλήλους, ο ΟΤΕ πρότεινε να γίνει «μαζικός έλεγχος των ΑΠΔ που υποβλήθηκαν από την εταιρία στο ΙΚΑ για το διάστημα Ιανουάριος 2014-Ιανουάριος 2015, για τις περιπτώσεις των αναδρομικών αποδοχών εργαζομένων βάσει δικαστικών αποφάσεων».

Τέτοιος έλεγχος δεν έχει καταστεί δυνατός μέχρι σήμερα, σχεδόν έξι μήνες μετά την προειδοποίηση του ΟΤΕ για λάθη σε αποδοχές και εισφορές».

Τον Μάιο του 2018 προκλήθηκε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή διοικητή του ΕΦΚΑ στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη και άλλοι παράγοντες. Στη σύσκεψη αυτή οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΤΕ και του ΕΦΚΑ συμφώνησαν να διαγραφούν τελείως οι λανθασμένες ΑΠΔ για το σύνολο του προσωπικού και να κατατεθούν ηλεκτρονικά νέες οι οποίες θα περιείχαν για όλους τα σωστά στοιχεία. Η συμφωνία αυτή για κάποιο λόγο που μένει άγνωστος ακυρώθηκε. Στη συνέχεια φάνηκε να προκρίνεται η στοχευμένη διόρθωση των λάθος εγγραφών και επειδή αφορούν 1.400 περίπου εργαζόμενους με πάνω από 100 διορθώσεις για τον καθένα, αυτό θα έπρεπε να γίνει ηλεκτρονικά. Και πάλι όμως η λύση σκάλωσε για άγνωστο λόγο και επανήλθε η άποψη της χειροκίνητης διόρθωσης που τελικά είναι και η πλέον χρονοβόρος!

Πριν από λίγες μέρες έγινε άλλη μία συνεννόηση στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής διόρθωσης αλλά μέχρι σήμερα δεν προχώρησε. Ο ΕΦΚΑ γνώριζε για τις λάθος εισφορές και τις αποδοχές, αλλά δεν κατάφερε να βρει λύση, ενώ ο ΟΤΕ τον είχε ήδη ενημερώσει πού είναι το πρόβλημα και πώς μπορεί να λυθεί.

Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης είναι ότι ουδείς βάζει την υπογραφή του σε έκδοση συντάξεων από ασφαλισμένους του ΟΤΕ, αν δεν έχει σαφείς και ρητές διαβεβαιώσεις ότι τις υπολογίζει επί πραγματικών αποδοχών και όχι επί ανύπαρκτων μισθών και εισφορών.

Τα λάθη αυτά πληρώνουν 1.400 και πλέον εργαζόμενοι που έχουν τα ένσημα για να πάρουν σύνταξη, αλλά ο ΕΦΚΑ δεν ξέρει ποιες είναι οι ακριβείς αποδοχές τους και ποιες οι εισφορές τους για το διάστημα Ιανουαρίου 2014-Ιανουαρίου 2015.

Το ανησυχητικό και το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν μετά το «OTE-gate» υπάρχουν και άλλες λάθος εγγραφές αποδοχών και εισφορών σε ασφαλισμένους που μπορεί να ανατρέψουν αποφάσεις συνταξιοδότησης στο μέλλον.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.