ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Στην πόρτα του Γ΄ Παγκόσμιου» – Μακρόν, Μέι και Τραμπ έτοιμοι για πόλεμο με την Συρία

1 min read

Έτοιμοι είναι όπως όλα δείχνουν οι «παγκόσμιοι» ηγέτες να πατήσουν το κουμπί το οποίο θα ξεκινήσει πόλεμο, με αφορμή την Συρία μετά και την φερόμενη επίθεση του καθεστώτος Άσαντ με χημικά όπλα. 

Μετά τις απειλές του Αμερικάνου Προέδρου Ντόναλτν Τραμπ σειρά παίρνουν και Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αλλά και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τερέζα Μέι, «δείχνει έτοιμη» να εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία. Και μάλιστα χωρίς την έγκριση του βρετανικού Κοινοβουλίου. Αυτό μεταδίδει το BBC, με την Αγγλία να παίρνει… σειρά μετά και την Γαλλία του Μακρόν!



Όπως αποκαλύπτει η Γαλλική Le Figaro  ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων έχει ήδη παρουσιάσει σχέδια δράσης στην Συρία στον Εμανουέλ Μακρόν. Η εφημερίδα μάλιστα επικαλείται ειδικούς αναλυτές της αεροπορίες οπού σύμφωνα με αυτούς, εάν εγκρίνει ο Μακρόν την στρατιωτική δράστη, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Γαλλία να επιτεθεί στην Συρία από την γαλλική βάση Saint-Dizier. Η βάση αυτή βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Χθες, 10.04.2018, ο Μακρόν δήλωσε πως η απόφαση για το αν θα γίνει επίθεση στην Συρία θα παρθεί από κοινού από την Γαλλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ.

Βέβαια σε αυτό ο Τραμπ δείχνει να τον… προλαβαίνει, αφού σήμερα με απανωτά tweets απείλησε ανοιχτά!

Η Γαλλία θα ανακοινώσει «εντός των επόμενων ημερών» την απάντησή της στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία. Εφόσον λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε πλήγματα, αυτά τα πλήγματα θα στοχοθετήσουν τις «εγκαταστάσεις με τα χημικά» του καθεστώτος. Και σε καμία περίπτωση τους «συμμάχους» της Δαμασκού, τη Ρωσία και το Ιράν. Αυτό δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.



«Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας. Σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις που θα λαμβάναμε δεν θα είχαν προορισμό να πλήξουν τους συμμάχους του καθεστώτος ή να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε αλλά να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις με χημικά που διαθέτει το καθεστώς» συνέχισε.

Ρωσία εναντίον ΗΠΑ με απειλές για πυραύλους στη σκιά της χημικής επίθεσης

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας μετά την χημική επίθεση στη Ντούμα της Συρίας. Η επίθεση που είχε σαν στόχο άμαχους πολίτες, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Μέχρι στιγμής δεν έχει κανείς αναλάβει την ευθύνη.

Οι ΗΠΑ έδωσαν το σχέδιο τους για τη Συρία στη συνεδρίαση του ΟΗΕ, όμως η Ρωσία άσκησε βέτο με αποτέλεσμα να μην περάσει. Στη συνέχεια ο Ρώσος πρέσβης στο Λίβανο ξεκαθάρισε πως επιθυμία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η συντριβή όλων των πυραύλων που ενδέχεται να ρίξουν οι Αμερικανοί στη Συρία. Μάλιστα, τόνισε πως αν συμβεί μία ενδεχόμενη επίθεση με πυραύλους, η Ρωσία θα θέσει ως στόχο τα μέρη απ’ όπου εκτοξεύτηκαν.

Οι δηλώσεις έφεραν την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος «προειδοποίησε» τη Ρωσία για τους «νέους» και «έξυπνους» πυραύλους που θα εκτοξεύσει κατά στόχων του καθεστώτος Άσαντ. «Δεν θα έπρεπε να συνεργάζεστε με ένα ζώο που σκοτώνει ανθρώπους με χημικά και το απολαμβάνει», έγραψε ο Τραμπ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.