ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική κρίση

1 min read

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική κρίση με «φόντο» τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.

Μόλις μια ημέρα μετά από την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, που εναντιώθηκε στην μεταρρύθμιση Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός της χώρας περπατάει τώρα σε… τεντωμένο σχοινί.

Οι πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις του είναι συγκεχυμένες, με ισραηλινά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι σκοπεύει να κάνει πίσω και να «παγώσει» τη μεταρρύθμιση και άλλα διεθνή ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι δέχεται σφοδρές εσωκομματικές πιέσεις να μην τροποποιήσει τη θέση του.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Νετανιάχου θα προχωρούσε στην ανακοίνωση του παγώματος της μεταρρύθμισης στις 11:00πμ -κάτι που προσώρας δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Νωρίτερα πηγή από το κόμμα του Νετανιάχου, το Λικούντ, είχε επίσης επισημάνει μιλώντας στο Reuters ότι είναι πιθανό ο Ισραηλινός πρωθυπουργός να αναστείλει το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει αναβρασμό στη χώρα.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που προωθεί.

«Για χάρη της ενότητας του λαού του Ισραήλ, για χάρη της ευθύνης, σας καλώ να σταματήσετε αμέσως τη νομοθετική διαδικασία», έγραψε ο Ισαάκ Χέρτζογκ στο Twitter.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, το κόμμα του οποίου «Θρησκευτικός Σιωνισμός» συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, εκτίμησε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει με τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.

Ο Μπεν Γκβιρ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να «υποχωρήσουμε μπροστά στην αναρχία», μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Χθες, Κυριακή ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος είχε τοποθετηθεί πρόσφατα κατά του ιδιαίτερα αμφισβητούμενου σχεδίου για την αναμόρφωση του ισραηλινού δικαστικού συστήματος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.