ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τραγωδία στα Τέμπη: 29 νεκροί, και 85 τραυματίες από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών Ψάχνουν ακόμη εγκλωβισμένους [εικόνες βίντεο]

1 min read

Μια απίστευτη κόλαση εξελίσσεται στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση τρένων. Οι νεότερες πληροφορίες (05:00) κάνουν λόγο για τουλάχιστον 29 νεκρούς και 85 τραυματίες εκ των οποίων 25 σοβαρά. Οι εικόνες που καταφθάνουν από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων είναι πραγματικά συγκλονιστικές, με βαγόνια μετά τη σύγκρουση να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της υπηρεσίας για σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Η διαδικασία απεγκλωβισμού διεξάγεται υπό αντίξοες συνθήκες, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης.

Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι. Οι τραυματίες διακομίζονται με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ανάμεσά τους και μια ακρωτηριασμένη γυναίκα. Συνεχώς, οι διασώστες διασωληνώνουν πολυτραυματίες. Τα νέα δεν είναι καλά, όπως αναφέρουν από το σημείο της σύγκρουσης, καθώς στα 5 πρώτα βαγόνια του τρένου υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι. Μάλιστα τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την κοιλάδα στα Τέμπη κοντά στην περιοχή «Ευαγγελισμός», κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ. Εγκλωβισμένος επιβάτης ειδοποίησε στις 23:24 μέσω του κινητού τηλεφώνου του το 112 και έτσι κινητοποιήθηκαν οι Αρχές. Μάλιστα, εάν το δυστύχημα γινόταν μέσα στη σήραγγα των Τεμπών, δεν θα μπορούσε να ειδοποιήσει τις Αρχές, καθώς δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας!

τεμπη, τρενο, ατυχημα, συγκρουση, φωτογραφιες, τεμπη τραγωδια,

Η αμαξοστοιχία Intercity συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορικό τρένο με αποτελέσματα τρία βαγόνια του intercicty να εκτροχιαστούν. Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80. Οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Για το τραγικό δυστύχημα η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Μετά τη σύγκρουση των τρένων εκδηλώθηκε φωτιά σε βαγόνια. Επιβάτες που μίλησαν στον ανταποκριτή της ΕΡΤ μίλησαν για κόλαση. «Καιγόμαστε βοήθεια», φώναζαν οι επιβάτες, όπως αναφέρουν μαρτυρίες.

τεμπη, τρενο, ατυχημα, συγκρουση, φωτογραφιες, τεμπη τραγωδια,

Πρόεδρος μηχανοδηγών: Μετωπική σύγκρουση των τρένων

Για τραγωδία μίλησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας, σε δήλωσή του στο iEidiseis. Όπως εκτιμά ο ίδιος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. «Τα τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στην ίδια γραμμή», εξήγησε ο ίδιος. Ο κ. Γενιδούνιας μετέβη τη νύχτα στο σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, που έγινε στις 4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/3):

«Σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης από τις δυνάμεις, του Πυροσβεστικού Σώματος με συνολικά 150 πυροσβέστες και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα.

Το έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων, στο έργο απεγκλωβισμού συνδράμουν και γερανοφόρα οχήματα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 29, ενώ έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 85 τραυματίες.

Οι υπόλοιποι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους έχουν μεταφερθεί ήδη με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Οι σοροί μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Φωτογραφίες και βίντεο από τη σύγκρουση των τρένων

συγκρουση τρενων, νεκροι, τραυματιες, τεμπη, λαρισα
τρενο συγκρουση, εκτροχιασμος, τεμπη, ταυματιες

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την κοιλάδα στα Τέμπη κοντά στην περιοχή «Ευαγγελισμός», κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

συγκρουση τρενων, τεμπη ατυχημα, τρενα, εκτροχιασμος τρενου, λαρισα

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.