ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διπλή αύξηση στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης

1 min read

Με χρονική παράταση αλλά μειωμένη την επιδότηση στην αντλία, προσπαθεί η κυβέρνηση να βοηθήσει τα νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις ανάγκες πετρελαίου θέρμανσης, εν όψει και της αύξησης της τιμής που αναμένεται αυτή την εβδομάδα σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με νέα κοινή υπουργική απόφαση, η επιδότηση στην αντλία παρατείνεται μέχρι και τις 31 Μαρτίου, όμως αντί για 20 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο που δινόταν μέχρι και το τέλος του έτους, τώρα δεν θα ξεπερνά τα 12 λεπτά ανά λίτρο, τιμές που υπολογίζονται χωρίς τον ΦΠΑ.

Ήδη, την τελευταία εβδομάδα του χρόνου φάνηκαν κάποιες ελάχιστες αυξήσεις στην τιμή του λίτρου. Με την μειωμένη επιδότηση η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται μεσοσταθμικά στα 1,28 από 1,15 ευρώ το λίτρο.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ζήτηση, καθώς τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν γεμίσει τις δεξαμενές και ο χειμώνας ακόμη δεν έχει έρθει. Αναμένεται, όμως, δεύτερο κύμα τις επόμενες εβδομάδες. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το δεύτερο κύμα του επιδόματος θέρμανσης.

Η πλατφόρμα myθέρμανση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 13 Ιανουαρίου, ενώ η επόμενη πληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου. Το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ και θα το λάβουν περίπου 1,3 εκατομμύριο δικαιούχοι.

Ο χειμώνας της ακρίβειας αναμένεται να είναι δύσκολος και οι καταναλωτές αλλά και οι πρατηριούχοι ζητούν από την κυβέρνηση περισσότερες πρωτοβουλίες στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών της ενέργειας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.