ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη «βόμβα» 81 κακοποιημένα παιδιά σε νοσοκομεία της Αττικής, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

1 min read

Καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς προνοιακές μονάδες, τα παιδιά παραμένουν για μεγάλο διάστημα στα νοσοκομεία

Για μήνες παραμένουν σε νοσοκομεία παιδιά, που με εισαγγελική εντολή έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους. Και ειδικά τα κακοποιημένα παιδιά, που βρίσκονται σε εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝμόνο στα τρία νοσοκομεία της Αττικής, νοσηλεύονται 81 παιδιά. Από αυτά, τα 33 είναι στο Αγλαΐα Κυριακού, τα 20 στο Παίδων Πεντέλης και τα 28 στο Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, η εικόνα επιδεινώθηκε μετά την αποκάλυψη των πρόσφατων αποτρόπαιων περιστατικών: «Ενεργοποιούνται ταχύτερα οι μηχανισμοί και όλο και περισσότερα παιδιά από κάθε είδους κακοποίηση καταλήγουν, με εισαγγελική εντολή, να φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία».

Όμως καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς προνοιακές μονάδες, τα παιδιά παραμένουν για μεγάλο διάστημα στα νοσοκομεία.

«Το περιβάλλον για τα φιλοξενούμενα παιδιά είναι ακατάλληλο», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, καταγγέλλοντας πως τα παιδιά χωρίς να φταίνε συγκροτούν ομάδες και κάνουν ζημιές, παρενοχλούν νοσηλευόμενα παιδάκια, μεταφέρουν ιώσεις και κλέβουν συνοδούς.

«Έρχονται με εισαγγελική εντολή για εξετάσεις λίγων ημερών και μπορεί να παραμείνουν στα παιδιατρικά επί μήνες», τονίζει και αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί επιθέσεις εναντίον του προσωπικού των νοσοκομείων. Στο Παίδων Πεντέλης συγκεκριμένα, ένα παιδί προκάλεσε χθες ζημιά με πέτρες σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων.

newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.