ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
1 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πύρινη κόλαση στην Αττική: Ολονύχτια μάχη σε Πεντέλη, Ανθούσα και Διώνη

1 min read

Μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη και με μεγάλο εχθρό τους εξαιρετικά θυελλώδεις ανέμους δίνουν από τις 17:19 το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι και αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Πεντέλη και γρήγορα επεκτάθηκε σε περιοχές όπως το Ντράφι Πικερμίου αλλά και σε γύρω περιοχές, όπως η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης – Αλέξανδρος Γαστεράτος

Η φωτιά κινείται πλέον προς τον οικισμό της Καλλιθέας, με κατεύθυνση προς Παλαιά Πεντέλη. Ωστόσο, οι στροβιλισμοί των ανέμων είναι τόσο έντονοι και συχνοί που οι φλόγες αλλάζουν συνέχεια κατεύθυνση.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Μήνυμα εστάλη λίγο πριν από τις 20:00 από τον αριθμό 112 προς τους κατοίκους της Ανθούσας να εκκενώσουν άμεσα τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς τον Γέρακα, ενώ λίγο μετά τις 20:15 δόθηκε αντίστοιχη εντολή εκκένωσης και στους κατοίκους της Διώνης και του Δασαμαρίου με κατεύθυνση προς Παλλήνη.

Στα πύρινα μέτωπα επιχειρούν 420 πυροσβέστες, 18 μονάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες. Επίσης, η Περιφέρεια με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, μεγάλος αριθμός εθελοντών και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.Ειδικότερα, 282 αστυνομικοί με 90 βοηθούν στην ασφαλή εκκένωση και μεταφορά των κατοίκων μακριά από τα επικίνδυνα σημεία. Τα εναέρια μέσα θα ριχτούν εκ νέου στη μάχη της πυρόσβεσης, με το πρώτο φως της ημέρας.

Δύσκολη η νύχτα στην Πεντέλη: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις – Επικίνδυνα τα μέτωπα σε Ανθούσα και Διώνη

Το μέτωπο της φωτιάς επεκτείνεται διαρκώς στην κορυφογραμμή. Το πλέον επικίνδυνο μέτωπο εντοπίζεται αυτή την ώρα στη Διώνη.

Παράλληλα, οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τα πρώτα σπίτια στην Ανθούσα.

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες – Ο φακός του CNN Greece στα μέτωπα της πυρκαγιάς

Πηγή: CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.