ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές – Στο τέλος της τετραετίας μεν, αλλά…

1 min read

«Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει κυβέρνηση αποκλειστικά με στελέχη της ΝΔ, το έχω αποδείξει. Άλλο αυτοδύναμες, άλλο μονοκομματικές κυβερνήσεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, παρότι επανέλαβε – «μονότονα», όπως είπε χαρακτηριστικά – ότι θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές και να υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι, γιατί να μην πάει κανείς σε πρόωρες εκλογές», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Στο κέντρο» στην ΕΡΤ.

«Η πολιτική αστάθεια θα καθορίσει τις εξελίξεις» τόνισε, ενώ προσέθεσε πως δεν θα ήθελε «οι πρόωρες εκλογές να αντικατασταθούν από ένα τοξικό κλίμα».

Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα, επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει στην απλή αναλογική.

«Μείζον ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η κυβερνησιμότητα», τόνισε ενώ, αναφορικά με τα σενάρια αυτοδυναμίας, σε περίπτωση που την κατακτήσει η ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει κυβέρνηση αποκλειστικά με στελέχη της ΝΔ, το έχω αποδείξει. Άλλο αυτοδύναμες, άλλο μονοκομματικές κυβερνήσεις».

«Αυτοδύναμη η Ελλάδα είναι το δίλημμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Έχω πει σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν γίνω πρωθυπουργός, ότι οι σταθεροί εκλογικοί κύκλοι είναι κατάκτηση για τη χώρα. Οι εκλογές γίνονται όποτε το επιτάσσει το Σύνταγμα, στο τέλος της τετραετίας, και όχι όποτε βολεύει τα κόμματα. Άρα, το εθνικό συμφέρον πιστεύω ότι εξυπηρετείται από τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους. Ξέρετε ότι πάντα αναζητάμε είτε λόγο να πάμε σε πρόωρες εκλογές, είτε λόγο να κάνουμε ανασχηματισμό. Είναι, νομίζω, μια σταθερή κουβέντα η οποία γίνεται και μάλιστα είχα πει χαριτολογώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο και το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι αν κάποιοι αισθάνονται τόσο μεγάλη την ανάγκη να προετοιμαστούν για τις εκλογές και χρειάζονται τόσο περισσότερο χρόνο, να μου το πουν, να τους απαλλάξω από τα καθήκοντά τους για να μπορούν απερίσπαστοι να ασχοληθούν με την εκλογή τους ή την επανεκλογή τους».

Και προσέθεσε: «Μπαίνουμε πια στον τέταρτο χρόνο, τον Ιούλιο. Κατά συνέπεια καταλαβαίνω γιατί αυτή η κουβέντα φουντώνει. Αλλά το δικό μου χρέος είναι να κρατώ σταθερό το κυβερνητικό τιμόνι και να μην επιτρέπω προεκλογική χαλάρωση, διότι υπάρχει ακόμα πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί.

Κι εγώ έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας για το έργο το οποίο θα έχω επιτελέσει. Θα λάβουν και οι πολίτες υπ’ όψιν, προφανώς, και τις συγκυρίες, και θα συγκρίνουν και με αυτό το οποίο είχε προηγηθεί και θα προβάλλουν, πιστεύω -και με βάση και με γνώμονα την αξιοπιστία των όσων έχουμε κάνει- και στο μέλλον. Και θα αποφασίσουν αν θέλουν να μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε κάνει».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.