ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τεράστια κοινωνική κρίση! – Ξεμένει από νερό το Πακιστάν

1 min read

Η σοβαρή κρίση του νερού στο Πακιστάν μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές μεταξύ των δύο μεγάλων εταίρων του συνασπισμού – του Pakistan Muslim League Nawaz (PML-N) και του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP) – και μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν.

Οι διαφορές μεταξύ των επαρχιακών κυβερνήσεων μπορεί να προκύψουν με την κυβέρνηση στη Σιντ να κατηγορεί την κυβέρνηση του Παντζάμπ ότι δεν απελευθερώνει αρκετό νερό που απαιτείται για τις ανάγκες της επαρχίας.Σύμφωνα με μια δεξαμενή σκέψης με έδρα τον Καναδά, International Forum for Rights and Security (IFFRAS), αυτό το νερό Το ζήτημα θα προκαλέσει διαφορές μεταξύ της PPP και του PML-N και μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν.
Η κυβέρνηση του Πακιστανικού Δημοκρατικού Κινήματος (PDM) υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ απέτυχε επίσης πλήρως στην αντιμετώπιση της επιδεινούμενης κρίσης του νερού στο Πακιστάν, ανέφερε.

Αυτό συμβαίνει καθώς το Πακιστάν αντιμετωπίζει μια σοβαρή κλιματική καταστροφή εν μέσω της εξουθενωτικής κρίσης του νερού σε μεγάλα τμήματα της χώρας. Μεταξύ των άλλων λόγων για την έλλειψη νερού στο Πακιστάν είναι οι χαμηλές βροχοπτώσεις, τα επαναλαμβανόμενα κύματα καύσωνα και οι υπανάπτυκτες εγκαταστάσεις αποθήκευσης νερού.
Επιπλέον, η επαρχία καταγωγής του Σαρίφ, το Παντζάμπ, φαίνεται να πλήττεται λιγότερο από την κρίση του νερού, ενώ οι υπόλοιπες τρεις επαρχίες υφίστανται τεράστιο βάρος από τη μειωμένη παροχή νερού. Ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Bilawal Bhutto Zardari επέκρινε πέρυσι τον πρώην πρωθυπουργό Imran Khan ενέργειες για να στερηθεί η Σίντ από το μερίδιο νερού που δικαιούται και να δημιουργηθεί κρίση νερού.

Καμία αποτελεσματική λύση δεν φαίνεται να έχει δοθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του μακροχρόνιου ζητήματος της κοινής χρήσης νερού. Οι εντάσεις είναι υψηλές μεταξύ των δύο επαρχιών.Σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) «Global Land Outlook», το Πακιστάν ανήκει στις 23 χώρες στον κόσμο που υποφέρουν από μια «σοβαρή και παρατεταμένη ξηρασία».

Η κατάσταση μοιάζει με ξηρασία σε πολλά μέρη του Sindh και των ερημικών περιοχών του νότιου Punjab, συμπεριλαμβανομένου του Cholistan, του Thal κ.λπ. Όχι μόνο αυτή η επιδεινούμενη κρίση νερού στο Balochistan και Sindh οδηγεί στη μη διαθεσιμότητα νερού για ανθρώπινη κατανάλωση και γεωργικούς σκοπούς. αλλά προκαλεί και προβλήματα υγείας.
Πάνω από το 85 τοις εκατό του πληθυσμού του Μπαλουχιστάν στερείται καθαρού πόσιμου νερού. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια θανατηφόρα επιδημία χολέρας έχει σκοτώσει έξι ανθρώπους και έχει μολύνει πάνω από 2.500 από τα μέσα Απριλίου στην περιοχή Pir Koh tehsil της περιοχής Dera Bugti, σύμφωνα με το think tank. Σχετικά με το θέμα, έχει συσταθεί μια εξεταστική επιτροπή για να εξετάσει στις καταγγελίες του Σιντ για «κλοπή νερού» από το Παντζάμπ.

Οι αρδευτικές αρχές του Παντζάμπ κατηγόρησαν επίσης την Αρχή Συστήματος του Ποταμού Ινδού (IRSA) για την επιδείνωση της κρίσης κατανέμοντας την επαρχία έως και 26 τοις εκατό λιγότερο νερό από το συνολικό της μερίδιο τον τελευταίο μήνα. Αυτό που είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί είναι ότι υπάρχουν παρόμοια παραδείγματα κρίση νερού σε άλλες περιοχές του Μπαλουχιστάν, όπως το Γκουαντάρ, το επίκεντρο του Οικονομικού Διαδρόμου της Κίνας, Πακιστάν (CPEC). Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι παρά τη λεγόμενη ανάπτυξη του λιμανιού του Γκουαντάρ και των γειτονικών του περιοχών από τις κινεζικές εταιρείες, η τοπική Ο πληθυσμός αντιμετωπίζει οξεία έλλειψη νερού. Μαζικές διαδηλώσεις είχαν ξεσπάσει στο Γκουαντάρ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους κατά της σοβαρής έλλειψης νερού και ηλεκτρισμού και των απειλών για τα προς το ζην από την παράνομη αλιεία από Κινέζους ψαράδες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.