ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γαλλία Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας -επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί- Φρανσουά Φιγιόν καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακή!

1 min read

Είχε προσλάβει την σύζυγό του στο βουλευτικό του γραφείο! Στην Ελλάδα θα είχαν καταδικαστεί οι δημοσιογράφοι που το αποκάλυψαν…

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας -επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί- Φρανσουά Φιγιόν καταδικάστηκε σήμερα σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση από το εφετείο. Η πρωτόδικη καταδίκη ήταν φυλάκιση πέντε ετών. Η καταδίκη του Φιγιόν είναι για την εικονική κατά το δικαστήριο πρόσληψη της συζύγου του στο βουλευτικό του γραφείο, επί σειρά ετών. Η σύζυγός του Πενελόπ καταδικάστηκε και αυτή σε φυλάκιση δύο ετών, ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε και χρηματική ποινή, ύψους 375.000 ευρώ στον καθέναν.

Το ζεύγος Φιγιόν, που δεν ήταν παρόν στη δίκη, επέμεινε στον ισχυρισμό ότι η απασχόληση ήταν πραγματική και όχι εικονική, χωρίς όμως να πείσει το Γαλλικό Εφετείο.

Φανταστείτε μόνο την αντίθεσή. Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε δεκάδες εικονικές προσλήψεις συγγενικών προσώπων πολιτικών, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, πάντα όμως σε επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με τις κυβερνήσεις και το κρατικό χρήμα. Όμως, δεν ανοίγει μύτη! Αντίθετα, στην Ελλάδα διώκονται οι δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν εικονικές προσλήψεις συγγενών πολιτικών…

Ο θαυμασμός του Κυριάκου για τον Φρανσουά Φιγιόν

Ως μία μακάβρια σύμπτωση, η κατάρρευση του Φρανσουά Φιγιόν ξεκίνησε από τότε που του ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ήταν το 2016 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον νικητή των τότε προκριματικών εκλογών του δεξιού κόμματος στη Γαλλία. Και όπως έγραψε, με τον Φρανσουά Φιγιόν, τον άνθρωπο που κατά πολλούς θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, τον ενώνουν ακόμη και τα… γενέθλιά τους.

“Συγχαρητήρια στον Φρανσουά για την μεγάλη του νίκη σήμερα! Μας ενώνει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού (και ότι έχουμε ίδια μέρα γενέθλια:)”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Τwitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τότε άρχισε και η κατάρρευση του Φιγιόν. Συνετρίβη στις εκλογές, βρέθηκε κατηγορούμενος και σήμερα καταδικάστηκε τελεσίδικα.

Δείτε το ιστορικής σημασίας tweet του Κυριάκου:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.