ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες αθλιότητες Σοϊλού: Κατηγoρεί την Ελλάδα για υπόθαλψη “στρατοπέδων τρομοκρατών του PKK

1 min read

Πάλι ψαρεύει στα θολά νερά της “τρομοκρατίας” η Τουρκία

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας για υπόθαλψη “στρατοπέδων τρομοκρατών του PKK” (του παράνομου στην Τουρκία “Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν”, που διεξάγει αντάρτικο στις νοτιοανατολικές τουρκικές επαρχίες από το 1984) εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας σε συνέδριο σχετικό με το ζήτημα της μετανάστευσης.

Επικρίνοντας τις χώρες της Δύσης,  ο Σ. Σοϊλού ανέφερε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα επιχειρείται να συμπιεστεί στα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας , Τουρκίας – Συρίας και Τουρκίας – Ιράν.

Ο Σοϊλού αναφέρθηκε επίσης σε “στρατόπεδο στο Λαύριο στην Ελλάδα” και συνέχισε ως εξής:

“Υπάρχουν επίσης γειτονικές χώρες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εν λογω πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου το σήμα είναι τα Ηνωμένα Έθνη, έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες. Το PKK έδωσε οδηγίες για την ικανότητα ανάληψης δράσης στις πόλεις, όταν θα εξασθενούσε στην ύπαιθρο. Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθεί να το διευθύνει ο Μουράτ Καραγιλάν”.

Λεγοντας ότι “το PKK προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα γραμμή που θα μεταφέρει τρομοκράτες από της Ελλάδα στο Ιρακ”, ο Σ. Σοϊλού προσέθεσε: “Τα συμπεράσματά μας είναι ότι υπάρχουν οδηγίες από το Λαύριο για τις ενεργειες που εντόπισαν οι υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλειας μας, αλλα και για τις ενέργειες που πιάσαμε και αποτρέψαμε, ειδικά στο πλαίσιο των ενεργειών των YPG” (σ.σ. Μονάδες Προστασίας του Λαού, ένοπλος βραχίονας του PYD, αδελφού κόμματος του PKK στη Συρία).

Ο υπ. Εσωτερικών της Τουρκίας συνέχισε: “Έχουμε προωθήσει εικόνες στην ελληνική κυβέρνηση. Γνωρίζουμε επίσης ονομαστικά αυτούς που το PKK έφερε στο στρατόπεδο του Λαυρίου, και αυτούς που μετέφερε το PKK στο βόρειο Ιράκ, από το στρατόπεδο του Λαυρίου ή πιο συγκεκριμένα, αυτούς που ήθελαν να μετατρέψουν σε τρομοκράτες”, είπε.

Π. Κράνιας

capital.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.