ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το… ξεροκόμματο του ΕΝΦΙΑ και ο κυβερνητικός «πονοκέφαλος» των μέτρων στήριξης

1 min read

Μείωση 3-4%, αντί για το 8% των προεκλογικών εξαγγελιών

Αν και η προεκλογική εξαγγελία της Κυβέρνησης διατυμπάνιζε περαιτέρω μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 8%, η ελάφρυνση που αναμένεται να εμφανιστεί στα εκκαθαριστικά του 2022 που θα αναρτηθούν τους επόμενους μήνες, θα είναι της τάξης του 3%-4%.

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η διαφορά (από το 3%-4% μέχρι το 8%) θα μπει αθροιστικά στα εκκαθαριστικά σε δεύτερο χρόνο

Έτσι λοιπόν, γα φέτος η ελάφρυνση στον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται να είναι 60 εκατομμύρια ευρώ. Βάσει του στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί τέλος Μαρτίου και η τελευταία δόση τον Δεκέμβριο του 2022.

Αγωνία στο ΥΠΟΙΚ για το αν θα χρειαστούν μέτρα στήριξης…
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νέων (όχι και τόσο…) μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις, εκτός των αναστολών εργασίας που «ξαναενεργοποιήθηκαν», αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. Το λεγόμενο βλέποντας και κάνοντας…

Συγκεκριμένα, αν χρειαστεί, θα «επιστρατευθούν»:

Μείωση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το αν θα χρειαστεί περεταίρω «κούρεμα» του επιστρεπτέου ποσού θα αποφασιστεί το τέλος Ιανουαρίου.
Μειωμένο ενοίκιο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας. Η μείωση δεν θα είναι μεγάλη, αλλά της τάξης του 10-20%.
Παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων. Για τους πληττόμενους και μόνο αυτές του Ιανουαρίου.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.