ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα Σενάρια για τα Νέα μέτρα στο «τραπέζι» για νυχτερινά κέντρα, τηλεργασία, σχολεία και γήπεδα

1 min read

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει τη Δευτέρα

Εν αναμονή της μεγάλης έκρηξης κρουσμάτων μετά τις γιορτές, αλλά και της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρονσυνεδριάζει τη Δευτέρα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, να αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και να προτείνει επιπλέον περιορισμούς εάν κρίνει ότι είναι απαραίτητο.

Οι επιστήμονες αναμένουν εκτόξευση των κρουσμάτων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με τον Νίκο Τζανάκη να κάνει μια εφιαλτική πρόβλεψη. «Μετά τις 15 Ιανουαρίου ίσως φτάσουμε τα 20.000 κρούσματα, πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων», ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

kentro

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα

Όπως όλα δείχνουν εφαρμογή των νέων μέτρων θα γίνει μετά την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου. Όπως μετάδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο εβδομάδων, δηλαδή περίπου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2022.

Αφορούν κυρίως τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα δεδομένου ότι συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ατόμων και αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Θα παραμένουν κλειστά από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί, ενώ θα απαγορευτεί η μουσική αλλά και οι όρθιοι πελάτες. Πάντως το σενάριο να κλείσουν τελείως τα κέντρα διασκέδασης δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

https://www.youtube.com/watch?v=2rBWjmD-V84&t=6s

Όσον αφορά στα γήπεδα και στις αθλητικές δραστηριότητες η επιτροπή των ειδικών θα εισηχθή να μην υπάρχουν καθόλου θεατές, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Αναφορικά με την τηλεργασία θα αυξηθεί από 30 έως 50% στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, τα σχολεία δεν θα επανέλθουν σε τηλεκπαίδευση, κάτι που έκανε σαφές και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ δεν θα υπάρξει και αλλαγή στα πρωτόκολλα που ισχύουν σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.