ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολίου και τέταρτη δόση – Τι έρχεται

1 min read

Τα επόμενα βήματα της ώστε να αυξηθούν και άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού εξετάζει η κυβέρνηση και αυτά δεν είναι άλλα από την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αλλά και η αύξηση των απαιτούμενων δόσεων.

  • Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, με τον πνευμονολόγο και καθηγητή Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Στέλιο Λουκίδη, να χαρακτηρίζει ως «απόλυτα σωστή» αυτή τη απόφαση και να αφήνει ανοικτό ένα ενδεχόμενο επέκτασής του «εφόσον το αποτύπωμα της υποχρεωτικότητας αλλάξει τα δεδομένα στον υγειονομικό χάρτη».

«Είναι η ομάδα που οδηγεί σε μεγάλο βαθμό στις νοσηλείες και στις νοσηλείες ΜΕΘ. Πρέπει να αποτυπώσουμε πόσο η υποχρεωτικότητα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον υγειονομικό χάρτη. Αν υπάρχει σημαντική διαφορά, που πιστεύω ότι θα υπάρξει, τότε μπορούμε να πάμε σε περισσότερα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει η συζήτηση και για την τέταρτη δόση του εμβολίου, μετά τις δηλώσεις του CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, ότι αυτή θα έρθει τελικά πιο νωρίς από το αναμενόμενο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ξεκίνησε συζητήσεις για την χορήγηση της τέταρτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, προς το παρόν υποστηρίζουν ότι θα αφορά μόνο την συγκεκριμένη ομάδα η τέταρτη δόση, όμως είναι βέβαιο ότι σύντομα θα την κάνει και ο γενικός πληθυσμός.

Ο κ. Λουκίδης από την πλευρά του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας τέταρτης δόσης του εμβολίου.

Όπως ανέφερε, αυτό θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας και το «πώς αυτή θα εμφανιστεί το επόμενο τρίμηνο-εξάμηνο».

Ο πνευμονολόγος αναφέρθηκε και στην μετάλλαξη Όμικρον και υποστήριξε ότι είναι νωρίς ακόμα για να δούμε το αποτύπωμα της.

«Θέλουμε να δούμε αρκετό αριθμό ατόμων που νόσησαν και πόσο σοβαρά νόσησαν, τι γίνεται στις διάφορες ηλικιακές ομάδες και στους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα για να έχουμε εικόνα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Το επόμενο 10ήμερο-15ήμερο θα έχουμε περισσότερα στοιχεία. Υπάρχει σωστή μεθοδολογία στην Νότια Αφρική όπου εμφανίστηκε. Τα αρχικά στοιχεία από τη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν ότι υπάρχει αρκετή μεταδοτικότητα, αλλά δεν ξέρουμε αν υπάρχει μεγάλη βαρύτητα που είναι το σημαντικό».

Αναφορικά με την θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, ο καθηγητής τόνισε ότι την έχουν λάβει περίπου 100 ασθενείς μέχρι σήμερα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.