ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
2 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άνοιγμα Πανεπιστημίων… με δόσεις και «κραυγές» για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: Δεν θα ανοίξουν όλα αύριο

1 min read

Το… πολυαναμενόμενο άνοιγμα των Πανεπιστημίων αναμένεται να γίνει αύριο, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, παρόλα αυτά ήδη υπάρχουν πολλά προβλήματα, καθώς δεν θα ανοίξουν όλα τα ΑΕΙ της χώρας, ενώ αρκετοί είναι και οι πρυτάνεις που ζητούν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς φοιτητών. 

  • Ορισμένα ιδρύματα, όπως το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΠΑΜΑΚ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, για την «καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Από την άλλη, το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου.

Διαφοροποιήσεις ενδέχεται να υπάρχουν στις επιμέρους σχολές και στα τμήματα των Πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα στο ΕΚΠΑ, όπου στο Τμήμα Φιλολογίας ξεκινούν τα μαθήματα στις 4 Οκτωβρίου, ενώ το Τμήμα Ψυχολογίας στις 11 Οκτωβρίου, όπως και στη Νομική Σχολή.

Σοκ προκαλεί η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πάτρας

Με απόφασή του το πανεπιστήμιο διαμηνύει προς όλους ότι εάν δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση (πλήρως εμβολιασμένοι – έχουν κάνει 1 δόση εμβολίου – ανεμβολίαστοι – έχουν νοσήσει – υπόχρεοι rapid test ή pcr test – κλπ.) να μην προσέλθουν καθόλου στο Πανεπιστήμιο για να μην αναστατώνουν τη λειτουργία του ιδρύματος.

  • Η Σύγκλητος του ιδρύματος αποφάσισε ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία αλλά όπως αναφέρει η «επιστροφή δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα για την υλοποίηση της, τα οποία αφορούν την υγεία και σχετίζονται με την διαδικασία ελέγχου».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις μερίδας φοιτητών (ΕΑΑΚ) οι οποίοι προγραμμάτισαν κινητοποίηση προς την πρυτανεία ενώ αποκάλεσαν τον πρύτανη «πιστό σκυλί της κυβέρνησης που θα εφαρμόσει κάθε πτυχή του νόμου βάζοντας ακόμη και κάμερες στο ίδρυμα».

Καθηγητής εκβιάζει φοιτητές: Αν δεν εμβολιαστείτε θα κοπείτε!

Μια απίστευτη ανακοίνωση για την έναρξη των παραδόσεών του για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος έκανε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021, ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Γεώργιος Διαλλινάς, καθώς υποστηρίζει πως οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα κοπούν στο μάθημα του! 

Ο κ. Διαλλινάς ενημερώνει τους φοιτητές ότι, αν επιλέξουν να παρακολουθήσουν το μάθημά του, η παρουσία τους σε αυτό είναι υποχρεωτική (σωστό) αλλά και πως θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Ο κ. καθηγητής, αφού επισημαίνει -και ορθώς- πως ο εμβολιασμός των φοιτητών δεν είναι υποχρεωτικός και πως όλα τα παραπάνω είναι απλώς «προτροπή», υπογραμμίζει με έμφαση ότι, αν ένας τριτοετής φοιτητής στη Μοριακή Βιολογία δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία των εμβολίων, τότε δεν χρειάζεται να παρακολουθήσει το μάθημά του.

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Διαλλινάς ενημερώνει τους φοιτητές πως, αν δεν εμβολιαστούν και παρακολουθήσουν το μάθημά του, τότε προφανώς θα ΚΟΠΟΥΝ. Εκ των προτέρων δε αποφασίζει πως οι ανεμβολίαστοι κατά του κορωνοϊού φοιτητές είναι ανίκανοι, ακατάλληλοι και προφανώς υστερούν πνευματικά και για τους λόγους αυτούς δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν το μάθημά του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.