ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κακοκαιρία Ξεκίνησε η πρώτη φάση της επέλασής της από τα βόρεια Πότε θα βρέξει στην Αττική

1 min read

Βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα, Κυριακή (05/09), με τον καιρό να δείχνει ήδη τα δόντια του από τα βόρεια της χώρας και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη.

Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα βορειοδυτικά, ενώ βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ. Ο καιρός θα είναι βροχερός και ήδη επηρεάζονται το Ιόνιο και τα ορεινά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Ενώ, οι πρώτες ψιχάλες έπεσαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, πρόκειται για την α’ φάση της κακοκαίριας, η β’ θα ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας.

Τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν έως το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της Θράκης. Όσον αφορά στην Αττική, η μέρα θα είναι ηλιόλουστη έως και το μεσημέρι, όταν και θα συννεφιάσει, ενώ τη νύχτα είναι πιθανή η εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων κυρίως στις περιοχές που βρέχονται από τον Σαρωνικό, δηλαδή στα δυτικά, βορειοδυτικά.

Στους χάρτες του meteo παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι (12:00-15:00) και το απόγευμα (15:00-18:00) της Κυριακής 05/09. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά της διάρκεια της νύχτας της Κυριακής 05/09 προς Δευτέρα 06/09.

Ο υετός του αναμένεται κατά το τρίωρο 12:00-15:00 της Κυριακής 05/09
Ο υετός του αναμένεται κατά το τρίωρο 15:00-18:00 της Κυριακής 05/09

Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν και την Κυριακή 05/09, φτάνοντας κατά τόπους τα 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.