ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
6 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αφγανιστάν: Αυτός είναι ο βομβιστής του ISIS που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Καμπούλ Βίντεο

1 min read

Τη φωτογραφία του βομβιστή αυτοκτονίας που βούτηξε στο αίμα το αεροδρόμιο της Καμπούλ έδωσε στη δημοσιότητα το παρακλάδι του ΙSIS στο Αφγανιστάν.

Όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα «larepubblica», σε ανάρτηση στον λογαριασμό της εξτρεμιστικής τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Telegram, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Καμπούλ, το ISIS-K υποστηρίζει ότι ο καμικάζι κατάφερε να περάσει από τα σημεία ελέγχου των Ταλιμπάν και να φτάσει σε απόσταση πέντε μέτρων από ένα σημείο που συγκεντρώνονταν αμερικανοί πεζοναύτες, μεταφραστές και άλλα άτομα, προτού ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Όπως ισχυρίζονται, ο δράστης της επίθεσης στην πύλη Αμπέι του αεροδρομίου της Καμπούλ είναι ο Αμπντούλ Ρεχμάν Αλ Λόγκρι, αγνώστων μέχρι στιγμής λοιπών στοιχείων.

Τόσο το ISIS-K όσο και οι Ταλιμπάν είναι σκληροπυρηνικοί σουνίτες ισλαμιστές μαχητές. Οι διαφορές τους ως προς τη θρησκείας και τη στρατηγική τους έχουν οδηγήσει σε αιματηρές συγκρούσεις, με τους Ταλιμπάν να βγαίνουν σε μεγάλο βαθμό νικητές. Τα μέλη του ISIS-K θεωρούν τους Ταλιμπάν αποστάτες.

Μάλιστα, το Ισλαμικό Κράτος είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην περσινή συμφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον-Ταλιμπάν που οδήγησε στην απόσυρση των ξένων στρατευμάτων, κατηγορώντας τους τελευταίους ότι εγκατέλειψαν τον τζιχαντιστικό σκοπό.

Χθες, αναλυτές στον τομέα της ασφάλειας επισήμαναν ότι η δραστηριότητα του ISIS-K διακόπηκε απότομα εδώ και 12 ημέρες, ένδειξη ότι προετοίμαζε κάποια μεγάλη επιχείρηση, όπως βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.