ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» σαρώνουν στη Γερμανία

1 min read
  • Η τουρκική υπερεθνικιστική ομάδα «Γκρίζοι Λύκοι» έχει γίνει ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα στη Γερμανία, ανέφερε η γερμανική ιστοσελίδα Tagesschau, επικαλούμενη έκθεση της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής (AJC).

Οι «Γκρίζοι Λύκοι», οι οποίοι συνδέονται με το υπερ-εθνικιστικό MHP στην Τουρκία, «διατηρούν την ιδεολογία του μίσους κατά των μειονοτήτων, μεταδίδουν συστηματικά τις ρατσιστικές απόψεις τους σε όλη τη Γερμανία με περισσότερα από 18.000 μέλη», γράφει η Tagesschau.

  • «Οι Γκρίζοι Λύκοι οργανώνονται σε εθνικό επίπεδο σε πολλές τοπικές ενώσεις και οργανώσεις ‘ομπρέλα’ στη Γερμανία και δοξάζουν το τουρκικό έθνος, καθώς και ορισμένες ισλαμιστικές απόψεις», δήλωσε ο Kemal Bozay, καθηγητής κοινωνικής εργασίας και κοινωνικών επιστημών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης για λογαριασμό του AJC.

«Μεταδίδουν πολιτικές και ιστορικές συγκρούσεις από τη χώρα προέλευσής τους, την Τουρκία, στη Γερμανία και εξελίσσονται σε ένα πολυεθνικό πολιτικό κίνημα», δήλωσε ο Bozay, προσθέτοντας ότι υπήρχαν τουλάχιστον 18.500 μέλη, που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα. στη χώρα.

Ο Bozay αναφέρθηκε επίσης σε διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από rocker clubs σε γερμανικές πόλεις. Η ύπαρξη πολλών Τουρκο-γερμανών ράπερ, «των οποίων τα αντισημιτικά, εθνικιστικά και αντι-κουρδικά κείμενα χαίρουν εκτίμησης από μερικούς νέους τουρκικής καταγωγής, είναι επίσης προβληματικό», σημείωσε.

Η μελέτη καλεί το γερμανικό κράτος και τις αρχές ασφαλείας για επείγουσα δράση. Ωστόσο, σημαντικά μέτρα κατά των «γκρίζων λύκων» απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να εφαρμοστούν.

Πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή στην Ένωση Τουρκο-Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη (ATIB), στην Ομοσπονδία Τουρκικών-Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Συλλόγων στη Γερμανία και στην Ένωση Τουρκικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη (ATB), δήλωσε ο διευθυντής του AJC, Ρέμκο Λεέμουις.

  • «Είναι ανησυχητικό ότι το ATIB παρακολουθείται από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, αλλά ταυτόχρονα είναι ο συνομιλητής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης μέσω της συμμετοχής του στο Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων στη Γερμανία (ZMD)», σύμφωνα με τον Λεέμουις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.