ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
3 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άρση lockdown: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα – Στόχος για επιστροφή στην κανονικότητα από το Πάσχα

1 min read

Άρση lockdown: Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των καταστημάτων, της εστίασης και των σχολείων – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις – Οι πληροφορίες για το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Μπορεί να άνοιξαν τα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων (μανικιούρ-πεντικιούρ) και να δόθηκε το πράσινο φως για ψάρεμα και βόλτες σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά τα εφιαλτικά επιδημιολογικά δεδομένα – 1.707 νέα κρούσματα, 681 διασωληνωμένοι και 69 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – και η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ πάνε πιο πίσω τα σχέδια για άνοιγμα δραστηριοτήτων και επιστροφή στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σκοπός της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου είναι να λειτουργεί κανονικά η αγορά τις ημέρες του Πάσχα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι τότε θα έχουν γίνει κάποιες κινήσεις, ο στόχος πλέον είναι μέχρι το Πάσχα, να έχει λειτουργήσει η αγορά στο σύνολό της. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται νέο πακέτο μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης και των περιοριστικών μέτρων.

Το νέο πακέτο, θα περιλαμβάνει τα 534 ευρώ προσαρμοσμένα, τα μηδενικά ενοίκια για συγκεκριμένους κλάδους και τον Απρίλιο αλλά και δύο σημαντικά στοιχεία που προετοιμάζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και είναι τα «λεφτά στο χέρι» για εστίαση και τουρισμό. Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, άλλο ένα μέτρο θα είναι αυτό που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, για ειδική στήριξη στο ξενοδοχειακό κλάδο ώστε να γίνουν προσλήψεις.

Τι θα γίνει με την άρση του lockdown

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star όλα θα κριθούν ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων. Δυο είναι τα βασικά σχέδια για το άνοιγμα των καταστημάτων:

  • Είτε ανοίγουν στις 29 Μαρτίου 2021 με click away για παραλαβή προϊόντων με ραντεβού από το κατάστημα και SMS που θα ισχύει για τρεις ώρες και μόνο για μία φορά την ημέρα,
  • είτε θα ανοίξουν στις 5 Απριλίου 2021.

Για το άνοιγμα της εστίασης και των καφέ, σύμφωνα πάντα με το Star,  στόχος είναι να ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες στις 19 Απριλίου σε εξωτερικούς χώρους με δεδομένο όμως ότι τα κρούσματα θα έχουν πέσει τόσο ώστε να μπορεί να επιτραπεί η επαναλειτουργία τους.

Η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια για τη δια ζώσης εκπαίδευση, πάει για τις 12 Απριλίου 2021 και μια εβδομάδα αργότερα, 19 Απριλίου 2021, για τα δημοτικά σχολεία. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, αυτό σημαίνει πως θα γίνει μια εβδομάδα μάθημα πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πάνε για τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν τον σχεδιασμό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.