ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
4 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε ποια χώρα οι αυτοκτονίες είναι περισσότερες από τα θύματα του κορωνοϊού;

1 min read

Περισσότεροι άνθρωποι στο Μπαγκλαντές έχασαν τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο αυτοκτονώντας, από εκείνους που πέθαναν από κορωνοϊό, σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Aachol.

Οι αυτοκτονίες ήταν 14.436 μεταξύ Μαρτίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021, σε σύγκριση με 8.462 θανάτους που σχετίζονται με COVID-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. «Το γεγονός αυτό καθιστά σαφείς τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας», τονίζει η μελέτη.

Σύμφωνα με αναφορές, η πανδημία έχει αναδείξει ότι οι τάσεις αυτοκτονίας αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό μεταξύ μαθητών και φοιτητών. Η απογοήτευση και η κατάθλιψη έχουν αυξηθεί, οδηγώντας πολλούς στην αυτοκτονία, επισημαίνει ακόμα  η μελέτη.

Το ίδρυμα Aachol τονίζει ότι η φροντίδα, η ψυχική θεραπεία και η υποστήριξη είναι δύσκολα προσβάσιμα στο Μπαγκλαντές, ειδικά για τους νέους. Σύμφωνα με τη μελέτη, το 49% των θυμάτων αυτοκτονίας ήταν μεταξύ 20 και 35 ετών.

Υπολογίζεται ότι 10.000 άνθρωποι αυτοκτονούν στο Μπαγκλαντές κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, σύμφωνα με το κρατικό Γραφείο Στατιστικής της χώρας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.