ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προειδοποίηση Ρωσίας στην Ελλάδα: “Μην μπλέκεστε στα γεωπολιτικά παιχνίδια των ΗΠΑ”

1 min read

Συμβουλή-προειδοποίηση από τη Μόσχα προς την Αθήνα, να μην εμπλέκεται “στα γεωπολιτικά παιχνίδια των ΗΠΑ”. Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρουσκό, απαντώντας σε ερωτήσει δημοσιογράφων είπε ότι το τι θα κάνει η Ελλάδα στις στρατιωτικές της σχέσεις με άλλες χώρες είναι δικό της θέμα. Πρόσθεσε όμως “ είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η εμπλοκή του εδάφους μιας φιλικής για εμάς χώρας στο γεωπολιτικό παιχνίδι, που σχετίζεται με την ανάσχεση της Ρωσίας”.

Ο Α.Γκρουσκό είπε ότι όπως η Ανατολική Μεσόγειος, έτσι και η Μαύρη Θάλασσα «πρέπει να παραμείνει ζώνη ειρήνης και συνεργασίας και πρέπει να γίνει το παν γι’ αυτό, καθώς η πολιτική «ανάσχεσης» της Ρωσίας συνδέεται με τις επιθέσεις στο περιφερειακό σύστημα ασφαλείας στη Μ.Θάλασσα, τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ να αυξηθούν οι ημέρες παραμονής των πολεμικών του πλοίων στα ύδατά της, τις προσπάθειες να τεθεί υπό αμφισβήτηση το καθεστώς της Συνθήκης του Μοντρέ, που επί δεκαετίες αποτέλεσε αξιόπιστη εγγύηση της στρατιωτικής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή αυτή και τα σχέδια εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού των στόλων Βουλγαρίας, Ρουμανίας, ενώ ήδη λόγος γίνεται για τη Γεωργία και την Ουκρανία. Αυτή η οδός οδηγεί στην αύξηση του δυναμικού της έντασης στην περιοχή αυτή».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Κρεμλίνο απέρριψε αστραπιαία την πρόσκληση της Αθήνας να επισκεφθεί τη χώρα μας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.