ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
3 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανατροπή! Οι εμβολιασμένοι είναι πιθανό να μεταδίδουν τον ιό!

1 min read

Εμβόλιο κορονοϊός: Οι εμβολιασμένοι είναι πιθανό να μεταδίδουν τον ιό

Την άποψη ότι τα εμβολιασμένα άτομα είναι πολύ πιθανό να μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό σε άλλα άτομα διατύπωσε ο πρόεδρος της «Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής Ιατρικής και Ιατρικής Εκτάκτου Ανάγκης», Ούβε Γιάνσενς.

«Οι ιοί δεν θα μπορούν πλέον να βλάψουν το εμβολιασμένο άτομο, αλλά είναι πολύ πιθανό να πολλαπλασιάζονται και να μεταδίδονται. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί τελεσίδικα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ισχύουν τα ακόλουθα για τους επόμενους μήνες: τηρείτε τις αποστάσεις σας, φοράτε μάσκα, έστω κι αν έχετε εμβολιαστεί», τόνισε μιλώντας σε εκπομπή του RTL.

Ο ίδιος σχολίασε και την πρόταση του αρχηγού των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ και άλλων κομμάτων, να παράγεται το εμβόλιο – μετά τη χορήγηση της σχετικής άδειας της BioNTech – και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, απαντώντας ότι «πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη βιοτεχνολογική διαδικασία. Δεν θα έβγαζα βιαστικά συμπεράσματα και δεν θα έλεγα ας παρασκευάσουμε το εμβόλιο κάπου αλλού. Θα εμπιστευόμουν (περισσότερο) τη συστηματική του παραγωγή (από την ίδια εταιρεία), διαφορετικά οι αρχικοί πολέμιοι του εμβολιασμού θα επιστρέψουν και θα αρχίσουν να λένε ότι αυτό δεν είναι πλέον το σωστό εμβόλιο. Και τότε θα ξεκινήσει μια τεράστια συζήτηση. Το γεγονός ότι υπάρχει ήδη ένα εμβόλιο στην αγορά είναι εντυπωσιακό. Ας μην αφήσουμε να καταστραφεί από πολιτικούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα».

ΕΕ: Οι «27» θα αγοράσουν 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου Pfizer

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αγοράσει επιπλέον 100.000.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι 27 χώρες-μέλη θα έχουν επομένως 300.000.000 δόσεις του εμβολίου, το οποίο έχει κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, πρόσθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Έφτασαν στην Αθήνα 83.850 δόσεις εμβολίου της Pfizer 

Λίγο μετά τις 8 έφτασε στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTech. Συγκεκριμένα, στις 8:30 το πρωί της Τρίτης έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» η ειδική πτήση που μετέφερε τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για την Ελλάδα.

Οι δόσεις του εμβολίου αφίχθησαν με ειδική πτήση Cargo. Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής  βρέθηκαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να παραλάβουν τις δόσεις του εμβολίου.

Στη συνέχεια η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί στις 20. Αυτή είναι και η μέρα όπου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599x14k55j3wc4&playlistId=v-c850ipmoq21d-st

Οι επόμενες παραλαβές

Στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση της Δευτέρας. Ειδικότερα, η Ελλάδα σε λίγες ώρες παραλαμβάνει την πρώτη μεγάλη παρτίδα των Pfizer-BioNTech, 83.850 δόσεων που θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα. Έρχεται να προστεθεί στις 9.750 δόσεις που παραλάβαμε στις 26 Δεκεμβρίου, «όσες παρέλαβαν και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ανεξαρτήτου πληθυσμού κάθε χώρας».

Ανά εβδομάδα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες παραδόσεις των εμβολίων των Pfizer-BioNTech που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας και με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, θα μας παραδοθούν, έως το τέλος Ιανουαρίου, 419.250 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από Pfizer-BioNTech 1.255.800 δόσεις και αυτός ο αριθμός είναι πιθανόν να αυξηθεί αν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100.000.000 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, θα προστεθούν οι παραδόσεις της Moderna , που αναμένεται έγκριση από τον ΕΜΑ στις 6 Ιανουαρίου και αφορούν 240.000 για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Οι παραδόσεις της εταιρείας AstraZeneca αναμένονται από τα τέλη Ιανουαρίου: Αφού λάβει έγκριση από τον ΕΜΑ, 500.000 δόσεις θα έρθουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου, 800.000 το Φεβρουάριο, 1,5 εκατ. το Μάρτιο και 2,2, εκατ. τον Απρίλιο. Επίσης σε αυτές, μετά τις εγκρίσεις, θα προστεθούν και οι παραδόσεις από τρεις ακόμα εταιρείες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.