ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πυρετός διαβουλεύσεων για το Σκοπιανό – Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο

1 min read

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο μέτωπο για το Σκοπιανό.

Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας συνεδριάζει το μίνι υπουργικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης και του αντιπροέδρου, Γιάννη Δραγασάκη και όλη την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ.

Νωρίτερα ο ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο τον οποίο και ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας και ονοματολογικού. Στις 18:30 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αύριο ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, σε κατ’ιδίαν συναντήσεις που θα έχει μαζί τους.

Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παρευρεθεί στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Νεότερες ωστόσο πληροφορίες, κάνουν λόγο για πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να δώσει το «παρών» στις συναντήσεις οι οποίες θα είναι κατ ιδίαν προκειμένου να διαπιστώσει εάν η θέση που φέρνει η κυβέρνηση είναι ενιαία και δεν διαχωρίζει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα των Σκοπίων, ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, στη ΝΔ περιμένουν να οριστεί το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο επιμένουν στην αρχική τους αντίδραση ότι «είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση». Μάλιστα, πηγές της Πειραιώς αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει, εκτάκτως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό, όπου μετείχαν εννέα Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος, άλλα και ενόψει του νέου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.