ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
1 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αθλιότητες πανηγυρισμών και πλήρη αποδιοργάνωση βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ Τι θα πει ο Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος

1 min read

Υγειονομική και Οικονομική κρίση στο επίκεντρο της σημερινής ομιλίας Τσίπρα

ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ

Στις “αθλιότητες των πανηγυρισμών” από στελέχη της κυβέρνησης με “αποκορύφωμα” τις δηλώσεις Γεωργιάδη (“πανηγυρίζω”) και Κοντοζομάνη (“τα έχουμε καταφέρει εξαιρετικά”) και στην “πλήρη αποδιοργάνωση” της κυβέρνησης επικεντρώνει την κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές της κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για “χυδαία τυμβωρυχία και προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του δράματος που έχουν δημιουργήσει” και εκτιμώντας ότι “έχει χαθεί ο έλεγχος και η ΝΔ τρέχει πίσω από τις δραματικές εξελίξεις για την πανδημία”.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση λένε ότι οι αποστάσεις άλλων υπουργών δεν αρκούν και πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση. “Επικροτεί ή όχι τους πανηγυρισμούς ενώ έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα”; Για τεκμηρίωση, δε, της κριτικής που ασκούν υπενθυμίζουν πως το Σαββατοκύριακο η Ελλάδα με 211 θανάτους βρέθηκε στη δέκατη χειρότερη θέση παγκοσμίως αναλογικά με τον πληθυσμό της, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, τις τελευταίες 14 μέρες η χώρα μας είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες. Επιπλέον, αναφέρονται στα στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν την Ελλάδα δεύτερη από το τέλος σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά και στον προϋπολογισμό του 2021, που έχει περικοπές 600 εκατ. ευρώ στην Υγεία, εν μέσω πανδημίας, επιβεβαιώνοντας την κριτική τους ότι η κυβέρνηση δεν αδιαφορεί, ούτε είναι απλά ανίκανη, αλλά αντιθέτως, θεωρούν ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή και ιδεοληψία να μην ενισχυθεί η Υγεία γιατί στόχος είναι η ιδιωτικοποίησή της την επόμενη μέρα με ΣΔΙΤ.  Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Γεννηματά, η ΝΔ ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ γιατί δεν πιστεύει στην ανάγκη ισχυρού δημόσιου συστήματος Υγείας. Επιπρόσθετα, σημειώνουν, πως οι δραματικές εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη αποτελούν απόλυτη επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική για τη δημόσια Υγεία αλλά και επικίνδυνη.

Επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών

Επιπλέον, επιτίθενται στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα αρνείται την επίταξη ΜΕΘ και τις μόνιμες προσλήψεις γιατρών, ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση, στέκεται μόνο από υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών που δουλεύουν χωρίς ωράριο εδώ και έναν μήνα. Συγκεκριμένα, τονίζουν πως καθυστέρησαν να επιτάξουν ιδιωτικές κλινικές και τελικά έκαναν επίταξη μόνο σε δύο και τώρα αποψιλώνουν τα δημόσια νοσοκομεία που τελούν υπό κατάρρευση από την πίεση για να στείλουν γιατρούς και νοσηλευτές στις δύο επιταγμένες κλινικές. Με λίγα λόγια, αναφέρουν χαρακτηριστικά, αντί για το αυτονόητο, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία Τσίπρα

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές της κυβέρνησης και το χάος που έχει δημιουργήσει στο ΕΣΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην άμεση ενίσχυση της δημόσιας Υγείας και σε ένα πλάνο έμπρακτης αναγνώρισης της σημασίας του, μεταξύ άλλων με σημαντική αύξηση δαπανών για την Υγεία, μισθολογικές αυξήσεις και ένταξη σε βαρέα και ανθυγιεινά. Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος του αναμένεται να δώσει τον τόνο της αντιπολίτευσης και να σκιαγραφήσει την πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε δύο τροπολογίες για δώρο Χριστουγέννων και εισόδημα έκτακτης ανάγκης και η οποία βαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο από τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως ισχυρίζεται η Κουμουνδούρου

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.