ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ομόθυμη καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή

1 min read

Το σύνθημα “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ” σχημάτισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.του Γιώργου Λυκουρέντζου

Με το παλλαϊκό αίτημα καταδίκης της Χρυσής Αυγής συντάσσεται και η Βουλή των Ελλήνων με τα κόμματα να στέλνουν σήμερα το πρωί ξεκάθαρο μήνυμα ότι ναζιστικά μορφώματα δεν χωρούν στην ελληνική κοινωνία. Από το πρωί η Βουλή εκπέμπει ξεκάθαρο μήνυμα κατά της Χρυσής Αυγής ενόψει και της αυριανής απόφασης του δικαστηρίου. Την αρχή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος τόνισε ότι η αυριανή δεν είναι μια κανονική ημέρα. “Αύριο είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία στη χώρα μας, στην Ευρώπη, παγκοσμίως. Θα πούνε κάτι πως η νομοθετική εξουσία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη δικαστική. Υπάρχουν μέρες που δε μπορεί να σιωπά κανείς. Αύριο πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη. Όλη η Ευρώπη μας κοιτάει. Μας κοιτάει για να δώσουμε ένα χτύπημα στο ναζισμό και είμαι σίγουρος πως όλοι και όλες εδώ μέσα θέλουν να δοθεί ένα χτύπημα στο ναζισμό γιατί όλοι και όλες λέμε «Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμός» και ποτέ δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε μια τέτοια συγκυρία” είπε.https://www.youtube.com/embed/LK5EZdZ2CRM?rel=0

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος εκφράζοντας το Κοινοβούλιο μίλησε για ομόφωνη καταδίκη της βεβήλωσης του εβραϊκού νεκροταφείο. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός είπε πως η Νέα Δημοκρατία από τη στιγμή που γεννήθηκε ήταν και θα είναι κατά κάθε μορφής φασισμού: “Καταδικάσαμε και πολεμήσαμε τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή το έκτρωμα της Χρυσής Αυγής με όλους τους τρόπους.   Είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγωνα, έχουμε δημιουργήσει ένα τείχος απέναντι στο ναζισμό” είπε. 

“Είμαστε μπροστά στον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού” είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος του Κινήματος Αλλαγής.

“Είναι λαϊκή απαίτηση οι ναζί εγκληματίες να μπουν στη φυλακή. Να καταδικαστούν με τις ανώτατες ποινές κι όχι με την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως που υιοθετεί όλη την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής  λες και ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Δολοφόνοι” είπε ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ.

Ο Κώστας Χήτας της Ελληνικής Λύσης τόνισε ότι δεν χωρούν τέτοιου είδους ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα σε μια δημοκρατική κοινωνία, ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα του ΜΕΡΑ25  γνωστοποίησε ότι αύριο όλοι θα είναι έξω από το Εφετείο όχι για να επηρεαστεί η Δικαιοσύνη  αλλά γιατί ως “εκπρόσωποι λαού οφείλουμε να  ακούμε τη φωνή του”.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός τόνισε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει και το φαινόμενο του φασισμού και το φαινόμενο του ναζισμού και τον αντισημιτισμό ωστόσο σε μια δημοκρατία υπάρχουν διακριτοί ρόλοι”.

Την ώρα της συνεδρίασης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν μάλιστα χαρτιά σχηματίζοντας το σύνθημα “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ” .

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.