Δε. Σεπ 28th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

32 F-35Β θέλει να αγοράσει η Τουρκία ανεβάζοντας το σύνολο σε 132 μαχητικά

1 min read

Μπορεί η παράδοση των πρώτων F-35 Lightning II στην Τουρκική Αεροπορία να έχει μετατραπεί  σε ένα ακόμη πεδίο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με την Τουρκία, μπορεί η τουρκική λίρα να παραπαίει έναντι του δολαρίου και του ευρώ, ο Ερντογάν όμως δεν φαίνεται να πτοείται και προχωρά στην απόκτηση όχι 100 F-35 Lightning II αλλά στην αγορά 132 F-35 εκ των οποίων τα 32 θα είναι της έκδοσης STOVL F-35Β.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα c4defence το Τουρκικό Ναυτικό σχεδιάζει την αγορά όχι 16 F-35Β όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί αλλά 32 μαχητικά αυτού του τύπου.

 

 

Ο λόγος πίσω από αυτή την αύξηση των αριθμών των μαχητικών είναι το αίτημα του Τουρκικού Ναυτικού προς το ΓΕΕΘΑ για την ναυπήγηση και δεύτερου ελαφρού αεροπλανοφόρου μετά την ναυπήγηση του TCG Anadolu (L-408) το οποίο θα παραδοθεί το 2021.

Σύμφωνα με τα τουρκικά σχέδια κάθε ελαφρύ αεροπλανοφόρο θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 16 F-35B και επειδή η Τουρκία επιθυμεί να έχει ταυτοχρόνως σε διαθεσιμότητα δύο αεροπλανοφόρα για αυτό το λόγο έχει επιλεγεί η αγορά ακόμη 16 F-35B, τα οποία θα εξοπλίσουν το υπο σχεδίαση νέο ελαφρύ αεροπλανοφόρο TCG Trakya.

 

 

Όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί Τούρκοι αξιωματούχοι το πρώτο αεροπλανοφόρο θα επιχειρεί στην Αν και Κεντρική Μεσόγειο και το δεύτερο στη Μαύρη θάλασσα.

Με τον τρόπο αυτό οι Τούρκοι θέτουν ένα ακόμη δέλεαρ στις ΗΠΑ για μια πιο ήπια πολιτική η οποία «εξαγοράζεται» με νέες παραγγελίες οπλικών συστημάτων αφού ουσιαστικά οι Τούρκοι αυξάνουν την αρχική τους δέσμευση για τα F-35 κατά 32% από 100 σε 132 αεροσκάφη.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.