ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

27 χώρες θέλουν το ρωσικό εμβόλιο κατά κορωνοϊού – 1,3 δισ. δόσεις

1 min read

Συνολικά 27 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» για τον κορωνοϊό που αναπτύσσει το κέντρο Vektor, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, η οποία αποκάλυψε επίσης ότι «Έχουν ήδη ήδη έχουν επιλεγεί τρεις βιομηχανικοί χώροι για την παραγωγή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Οι κλινικές δοκιμές θα ολοκληρωθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η καταχώρηση θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου» ενώ απαντώντας στις επιφυλάξεις των δυτικών είπε: «Όσοι έχουν λάβει το ρωσικό εμβόλιο δεν έχουν παρουσιάσει επιπλοκές».

Η Ελλάδα δεν είναι μέσα στις χώρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αναμένοντας το εμβόλιο της Οξφόρδης. Συνολικά θα παραχθούν σε πρώτη φάση 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των συγκεκριμένων χωρών και της Ρωσίας.

Το εμβόλιο που αναπτύσσει το ρωσικό κέντρο ιολογίας Vector στο Νοβοσιμπίρσκ, βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο δοκιμών και μόλις περάσει και αυτό το στάδιο θα λάβει την τελική έγκριση για έναρξη εμβολιασμών στο σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Ρωσίας και εν συνεχεία στους πολίτες και σε όποιον θέλει να το αγοράσει. Θα κοστίζει περί τα 25 δολάρια η δόση, πολύ οικονομικότερο από τα 35-60 δολάρια που θα στοιχίζουν τα αντίστοιχα της Δύσης.

Το γεγονός ότι είναι τόσο φθηνότερο από τα δυτικά είναι και μια πρώτη εξήγηση για την πολεμική που έχει δεχθεί από τα δυτικά κέντρα ότι δήθεν «Δεν γνωρίζει κανείς αν είναι αποτελεσματικό» και ότι «Δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο».

Αν το ρωσικό εμβόλιο «κλείσει» την αγορά λόγω αποτελεσματικότητας και χαμηλού κόστους, τότε θα χαθούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τις δυτικές φαρμακοβιομηχανίες. Παγκοσμίως η αγορά εμβολίου για τον κορωνοϊό, υπολογίζεται σε 15 δισεκατομμύρια δόσεις, περίπου δύο δόσεις ανά κάτοικο του πλανήτη.

Η Βιετναμέζα Τραν Τι Λαμ, πρόεδρος του Συμβουλίου της Ιατρικής Εταιρείας της χώρας μιλώντας για την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου τόνισε: «Από όσα έχουμε πληροφορηθεί είναι σαφές ότι είναι το κορυφαίο φάρμακο για τον κορωνοϊό. Δεν ανησυχώ πολύ για τους υποτιθέμενους “κινδύνους” του ρωσικού εμβολίου. Άλλωστε όταν ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος λέει ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί με αυτό, κάτι που αποτελεί ένδειξη της υψηλής ποιότητάς του».

Το Βιετνάμ θα παραγγείλει περί τα 150 εκατ. δόσεις του.

Το ρωσικό εμβόλιο το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο του 2021.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.